Recent Comments

ADAYLAR ANLATMALI!

Dünle gitti can çağazım, düne ait ne varsa! Artık yeni bir gün yeni bir şeyler söylemek lazım. (Hz. Mevlana) 30 Mart 2014 sonrası Bozkır için yeni bir şeyler söylemek, üretmek, yapmak lazım!


2023 Hazırlanan, dünyada en büyük 10. ekonomi olma hedefi koyan Türkiye’nin yarınlarını önümüzdeki yerel seçimler ve bugünün yerel yönetim adayları belirleyecek, Adayların yeni bir şeyler söylemesi lazım. Vizyonu olan bir aday ilerisinde başkan hem partisini hem çalışan takımını ve şehrini başarılara taşıyacak vede uçuracak. Eğer aday yeni bir şey söylemiyorsa başarma şansı olamaz.

Çöpü toplayacağım, suyu akıtacağım, yangını söndüreceğim, asfaltı sabunla yıkayacağım, şehrimi yaşanılır yapacağım bunlar zaten yerel yönetimlerin yapması gereken rutin ana unsurlar. Adaylar nasıl bir ekiple nasıl bir takım ruhuyla çalışacağını, hayalindeki şehrin fotoğrafını halkına anlatmalı. Halkta adayları çok iyi araştırıp hatta ayağındaki nasıra varıncaya kadar bilip fikir sahibi olmalı!

 Bugün Aday, ilerisinde Başkan Bozkırın lideri teknik direktörü olacak, kuracağı takım, ekip ise Bozkırın A milli takımı olacak! Eğer takımda uyumsuzluk ahenksizlik, paylaşım olmazsa takım müsabakayı kaybeder, kaybeden takımın alacağı puan sıfırdır, galibiyette ise 3 puan + pirim vardır. Kaybeden takımın yanında, Bozkır şehri olacaktır. Bu dönem çok önemlidir. Halkımızın duygularını değil, Aklını kullanıp, vicdanının sesini dinlemeleri gerekir. Bu dönem Bozkırın yeniden inşa edileceği kolon ve kirişlerinin belirleneceği, topraklamasının yapılacağı, Ana arterlerin oluşacağı, çevre düzenlemesinin yapılacağı yeni Bozkır şehri kurulacaktır. Artık Bozkırın küllerinden doğması şart olmuştur.

  Adaylar, Sanat için, Spor için, Kültür için, Turizm için, Eğitim, Öğretim için, Tarım ve Çevre için neler yapacağını halkına anlatmalı! Köylerimizin su problemini nasıl çözeceğini anlatmalı, Bozkır esnafının sıkıntılarını görüp, serum olacak iktisat projeleri varsa anlatmalı, Şu an Bozkırımız yaşlı bir nüfusa sahip, köylerinde yalnız olan gözü az gören kulağı az duyan, ağzında iki dişi kalan elinde asa ekmeğinin arasına tuz sıkıp yiyen yaşlılarımız için neler yapacağını anlatmalı, Köylerimizde 12 yaş gurubunda çakmak gözlü, akıllı, zeki çocuklarımız var bu yavrularımıza imkân verilse ellerinden tutulsa okuyup Başbakan, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay başkanı, Doktor olacaklar kısacası Mehmet Öz’ler çoğalacak yarınlarımız, gençliğimiz için Eğitim için Öğretim için, sağlık için neler yapacağını halkımıza anlatmalı.

 Üniversite eğitimi alan öğrencilerimize neler yapabileceğini, Okul sonrası onlara iş konusunda nasıl rehber olacağını, nasıl yardımcı olabileceğini anlatmalı, Bozkır dışında iki tane daha Bozkır var yani sayısı 90 bini bulan Bozkır sevdalısı var. Gurbette durumu o kadar iyi olmayan, hayata tutunmaya çalışan, bir yolunu bir imkânını bulsa memleketine, Bozkır’a gelmeye can atan insanımız var. Bunlar için neler yapabileceğini anlatmalı, Ayrıca imkânlar bulabilse şartlar oluşsa işini taşımayı düşünen veya ortaklıklar kurma düşüncesi olan, küçük esnafımız var. Başkan olunca Bozkır Belediyesi olarak yapmayı düşündüğün projeyi anlatmalısınUnutmayalım! 30 bin nüfusu olan Bozkırın değil 130 bin Bozkırlının Başkanı olacaksın, Kolayı değil zoru seçen Başkan olacaksın! Bunları anlatmalısın.

Nasıl bir başkan olmalı! Vizyonist, her şeyi bilen ama bir şeyin her şeyini bilen, yani yönetmeyi bilen orkestra şefi gibi, gerektiğinde toplumun lideri bir Başkan, Mutlaka ufku geniş olan, çıtayı yüksek tutmak isteyen, hayalleri, heyecanı olan bir takımla, ekiple çalışan, gerektiğinde bütün ekibini kendi peşinden sürükleyen, başarmaya mecbur olduklarına inandıran, Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunu sözde değil özde inandıran bir Başkan. Başarma hedefi olan, milletine hizmetkâr bir Başkan! Gece gündüz çalışan, hedefi olan bir ekip ile bir araya geldi mi her zaman büyük müthiş işler yaparlar.

 Kendine hedef koyan bir çalışan, yöneticisinde geniş ufuk heyecan ve hedef görmezse yaptığı işten zevk almaz yaptığı işten soğur veya o kuruma hiç bire şey veremez. Çünkü getireceği bütün öneriler değerlendirme yoksunu lider ya da küçük hedefli ve küçük hesabı olan ekibi tarafından işe yaramaz sanılarak rafa kaldırılacaktır. O çalışanın bir süre sonra bütün heyecanı ve hırsı yok olacaktır.

Unutmayalım ki; İyi tohumlar yeşereceği toprağı ısrarla arar ve bulurlar. Doğru zamanda, doğru yerde, işi doğru yapmak Başarmanın formülüdür. Hedefsiz yelkene rüzgâr güç vermez, Büyük değişimler büyük hayallerle başlar. Genç fikirler ayağı yere basan gerçek fikirlerdir. Rüzgâr eserken, Aptallar duvar örer, Akıllılar yel değirmeni yapar. 

Saygılarımla Nuri YÜCEER
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.