Recent Comments

Bozkır’ın Sorunlarını Bakan’a iletti

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz tarafından Bozkır’ın sorunlarını içeren ve madde madde detaylı taleplerimizin bulunduğu dosyayı Belediye Başkanı Mustafa Uyar Bakan Davutoğlu’na takdim etti.

Geçtiğimiz Kurban Bayramının dördüncü günü sabah saatlerinde Bozkırımıza gelen hemşehrimiz ve Dışişleri Bakanımız Torosların oğlu Ahmet Davutoğlu Bozkırlı hemşehrilerimizle Belediye yeni düğün salonunda bir araya gelerek bayramlaştı.

Bayram ziyareti nedeniyle ilçemize gelen Bakan Davutoğlu’na, Bozkır’ın öncelikli sorunlarını içeren dosyayı Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar tarafından takdim edildi. Başkan Uyar’dan dosyayı alan Bakanımız Ahmet Davutoğlunun, o andaki sorunlarımızı içeren dosyaya ilgi ve alakası, kendisine sempati duyan ve karşılamaya gelen Bozkır halkını ziyadesiyle memnun ettiği görülmüştür.

Dışişleri Bakanımıza Başkan Uyar tarafından Bozkır’ın sorunlarını içeren dosyayı ise, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz tarafından madde madde ve gerekçeli olarak hazırlanmıştı.
Bakan Davutoğlu’na verilen Bozkır’ın sorunlarını içeren dosyayı sizlerle paylaşıyoruz.

Sayın Bakanımız;

Öncelikle Bozkır’ımıza hoş geldiniz diyor sizin gibi bir hemşerimizin Bakan olarak içimizden çıkması bizleri onurlandırmaktadır. 


Sayın Bakanımız; Bozkır’ımızın 180 yıllık ilçe olmasına rağmen bir türlü kabuğunu kıramamıştır. Sizlerin içimizden Bakan olarak çıkması Bozkır’ın kaderinin değişeceğini ve sizin desteğinizle Bozkır hak ettiği hizmetleri alacağını ummuştuk. 

Sayın Bakanımız; Bozkır’ın sorunları oldukça fazladır, saymakla bitmez. Fakat bizler başlıklar halinde sizlerden şu isteklerimiz vardır. 

1-Bildiğiniz gibi Bozkır’ın ilçe derecesi 3. Sınıf ilçelikten 4. Sınıf ilçeliğe düşürülmüştür. Bunun neden düşürüldüğünü hala anlaya bilmiş değiliz. İlçemizin derecesinin düşürülmesi Bozkır halkını ve bizleri kara kara düşündürmektedir. Hakkımız olan ilçe derecemizin tekrar geri verilmesini sizlerden istiyoruz.

2-Geniş bir alanı kapsayan Tarihi Bozkır Zengibar Kalemizde yüzey çalışmalar yapılmaktadır. Fakat ödenek yetersizliğinden gerekli çalışmalarda bir adım ileri gidilememektedir. Buraya yeterli ödenek ayrıldığı takdirde alt kazı çalışmalarına bir an önce geçileceğini umuyoruz. Sayın Bakanımız; Bozkır Zengibar kalesinde detaylı kazı çalışmaları başladığı takdirde bir efesi aratmayacağı tahmin edilmektedir. Buranında tanıtımında yine devletimizin desteğine ihtiyaç vardır. Burası bildiğiniz gibi yerli ve yabancı turistin uğrak yerlerinden bir yer olacaktır. Burada da size ihtiyaç duyulmaktadır.

3-Sayın Bakanımız; Sizler gibi değerli insanlarımızı ağırlayacak bir Toplantı ve Konferans Salonumuz bile yoktur. Bunun içinde sizler devletimizden gerekli ödeneği çıkarttırırsanız Bozkır’a ve sizin gibi değerli misafirlerimize yakışır modern bir toplantı ve konferans salonuna kavuşturacağız.

4-Halk arasında Bozkır Mavi Boğaz dediğimiz bir mevkiimiz vardır. Fakat burayı mavi boğaz değil bir kanyon olduğunu artık görmekteyiz bu kanyon dediğimiz yer Balıklava Köyünden başlayıp Pınarcık Köyüne kadar Beyşehir Gölünden gelen ve Bozkır Çarşamba Çayının birleştiği Su Çatı dediğimiz yerdir. Sayın Bakanımız; burada da kanal boyu sağlı sollu stabilize yol çalışmaları devam etmektedir. Eğer bu kanyon dediğimiz güzergâhta asfalt çalışmaları da yerine getirilirse bu doğa harikası kanyonunda yine devletimiz tarafından iyi bir tanıtımı yapılırsa bu kanyonda yerli ve yabancı turistin uğrak yerlerinden bir yer olacağını düşünmekteyiz ve Bozkır’ın ekonomisine iyi bir katkı sağlayacağını beklemekteyiz. Bunun içinde gene devlet desteğine ihtiyacımız vardır.

5-Bozkırın ekonomisine can katan yayla yollarımız vardır. Eskiden Yörüklerimizin geldiği sarot dediğimiz yayla yolundan Bozkır Pazarına gelmekteydiler. Fakat günümüzde teknoloji ve ulaşım kolaylaştığından Yörüklerimiz bile şimdi asfalt olan yolları tercih etmektedir. Yörüklerimizin Bozkır’a daha yakın yolları Bozkır Sarot yaylasından gelen yoldur. Burası asfalt olmadığından Seydişehir’i tercih etmektedirler. Yörükler Bozkır’ı ve Bozkır Pazarını çok seviyorlar ama yollarınızı bir asfalt yaptırın demektedirler. Sayın Bakanımız; Bahsettiğimiz yollarımız çok geniş ve stabilize olarak açıktır. Bu yayla yollarımızın sadece asfalt çalışmaları yapılırsa tekrar kaybettiğimiz ve Bozkır’ın ekonomisine can katan Yörüklerimizi tekrar kazanacağız.
6-Sayın Bakanımız; Bozkır Merkez Eğitimde zorunlu hizmet bölgesindeydi. Fakat 3-4 yıl önce zorunlu hizmet bölgesinden kaldırıldı. Zorunlu hizmet bölgesindeyken Bozkır’da öğretmen açığımız bulunmamaktaydı. Zorunlu hizmetin kaldırılmasıyla birlikte Bozkır’da o yıldan bu yıllara kadar öğretmen yetersizliği çekmekteyiz. Sayın Bakanımız Bozkır Eğitimde Zorunlu hizmet kapsamındayken il bazında Bozkır derecelere girmekteydi fakat şuan eğitimde de oldukça geride kaldık. Buda öğretmensizlik ve vekil öğretmenlerle eğitime devam edildiğinden kanısındayız. Sayın Bakanımız; Bozkır’ımızı tekrar eğitimde zorunlu hizmet bölgesine alınmasını istiyoruz. Bölge çocuklarımızın okumaktan başka çareleri yoktur. Bildiğiniz gibi dağlık bir bölgedeyiz. Sabırsızlıkla 2013 – 2014 Eğitim öğretim yılında sizinde desteklerinizle tekrar Bozkır’a zorunlu hizmet bölgesinin verilmesini istiyoruz. 

7-Sayın Bakanımız; Bildiğiniz gibi Bozkır Barajı Çalışmaları devam etmektedir. Bölge Halkımızda da Bu yapılan Bozkır Barajından Bozkırın faydalanmayacağı kanısı yer almaktadır. Bölge ve bozkır halkı yapımı devam eden bu Bozkır Barajından Bozkır Çarşamba çayına su akıtılmasını talep etmektedirler. Bu sorununda sizin desteğinizle Çözüleceği kanısındayız.

8-Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 180 tane askerlik şubesi kapandı. Bunların içerisinde Bozkır askerlik şubemizde kapanarak Seydişehir’e bağlandı.. Sayın Bakanımız; Seydişehir’e gidip gelmekte halkımız sıkıntılar yaşamaktadır. Seydişehir askerlik şubesinin dosya sayısından daha fazlası Bozkır Askerlik şubesinden Seydişehir’e gitmiştir. Burada doğru olması gereken dosya sayısı Bozkırda çok olmasına rağmen neden Seydişehir’e bağlandığı halkımız arasında yetkililere sorulmaktadır. Kapanan askerlik şubelerinin içerisinde 20 ye yakının geriye açıldığı duyumlarını basından öğrenmekteyiz. Sayın bakanımız askerlik şubemiz Bozkır’a geri kazandırılmalı ve tekrar açılmalıdır. Çevre ilçelerimizden Bozkır’dan daha küçük olan ilçelerimiz de bile askerlik şubeleri kapanmamıştır. Bu da halk arasında yetkililere küskünlükler ve kırgınlıklar yaratmaktadır. Sizin desteğinizle bu sorunun da aşılacağını umuyoruz. 

9-Sayın Bakanımız; Bozkırımızın Tarihi bir ilçe olmasından dolayı dışarıdan gelen misafirlimize Bozkır’ın tarihi değerlerini tanıta bileceğimiz bir kültür evine ihtiyacımız vardır. Yıllardır böyle bir ihtiyacın üzerine gidilmemiş. Sayın Bakanımız; bu kültür evinin de sizin sayenizde Bozkır’ a kazandırılacağını ve adının da AHMET DAVUTOĞLU Kültür evi olmasını istiyoruz.

10-Sayın Bakanımız; Bildiğiniz gibi TOKİ tarafından Bozkır’ımıza 50 yataklı devlet hastanesi kazandırılmıştır. Fakat bazı prosedürlerin gerçekleştirilememesinden dolayı hastanemiz halen 25 yataklı konumunda görülmektedir. Prosedürlerin bir an önce tamamlanarak 50 yataklıya dönüştürülmesi için yine sizlerin desteğine ihtiyacımız vardır. Sayın Bakanımız Hastanemiz Yamaç bir mevkii ye yapıldığından dolayı kış aylarında araç ve gereçlerin ulaşımında sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu hastanemiz için şatlara uygun bir yol yapılması planlanmaktadır. Bu da Belediyemizin maddi imkânları el vermediğinden dolayı Belediyece yapamıyoruz. Bu yolunda yapılması için yine sizlerin ve devletimizin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır.
Değerli Bakanımız yukarıda saydıklarımızın bir an önce gerçekleştirilmesini bekliyor ve saygılarımızı sunuyoruz...

Kaynak:Bozkır Postası
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.