Recent Comments

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bozkır'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde Başbakan Erdoğan başta olmak üzere özellikle hükümete yönelik bazı uluslararası saldırılar olduğunu ifade ederek, "Bunlar, Türkiye'nin 10 yıl içerisinde geldiği yeri ve gittikçe bağımsız, sesi gür bir ülke olarak uluslararası alanda elde ettiği itibarlı yeri kıskanıyor, çekemiyorlar" dedi.

Bozkır ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkistan'da Hoca Ahmet Yesevi'nin dergahına gittiğini söyledi.

Hoca Ahmet Yesevi'nin bu toprakların, ulu erenlerin hocası olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bu diyarlarda da bayram neşesi olsun, bu diyarlarda da nesillerden nesile aktarılan bizim değerlerimiz olsun diye binlerce talebeyi yetiştirip, Anadolu'ya, Rumeli'ye, Afrika içlerine kadar gönderen ulu üstad... Konyamızın değişik ilçelerine geldiğinizde her biri Hoca Ahmet Yesevi'den izin, ruhsat almış, bu diyarlara gönderilmiş izler görürsünüz" diye konuştu.

"Bize her şey yakışır ama korkak olmaz yakışmaz" diyen Davutoğlu, "Hiçbir yerde korkak olmayacağız, hiçbir yerde tereddüt göstermeyeceğiz. Hiçbir baskı, hiçbir saldırı karşısında sesimiz titremeyecek, dizlerimizde dermansızlık olmayacak" ifadesini kullandı.

- "Şimdi büyük Türkiye var"

Son demokratikleşme paketi ve birçok özgürlükçü adımlarla halkına, milletine güvenen, onunla yola çıkmaya ahdetmiş bir siyaset anlayışının hakim olduğunu anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Eski Türkiye demek, kendi snırları dışında hiçbir meseleyle ilgilenmeyen Türkiye demektir. Dış politika dendiğinde birkaç meseleye indirgenmiş dış politika konusuyla ilgilenen, onlarda da sadece defansif olan Türkiye demektir. Kıbrıs gibi Ermeni meselesi gibi defansif olan, kendi alanında kalan Türkiye demek. Pasifliği, edilgenliği rasyonel dış politika zannedenlerin ülkesi demek. Yeni Türkiye, halkıyla kenetlenmiş siyasi kadroların, AK Parti kadrolarının yaptığı gibi halkıyla kenetlendikçe, o halktan destek aldıkça hep ileriye bakan Türkiye demek. Eski Türkiye en ufak sanayi ihtiyacını bile dışarıdan sağlayan Türkiye idi. Şimdi kendi tankını, topunu, inşallah kısa zamanda kendi uçağını yapacak büyük Türkiye var."

Programda vatandaşlarla bayramlaşan Davutoğlu, ardından Seydişehir ilçesine gitti.

Haberin Tüm Fotoğrafları için Tıklayınız!!! (290 Fotoğraf)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Ah Bakanım Ah çoğu iki yüzlülük yapar içten davranmazlar zmanında Osmanlının elinden yediler ayağını ısırdılar yıllardır Osmanlı ve Türk düşmanlığı suriyelilerin ciğerlerine kadar işlemiş

    YanıtlaSil
  2. Bize öyle gösterdiler Osmanlıya araplar ihanet ettiler diye . Böyle gösterdilerki birbirllerine kin tutsunlar bidaha birlik olamasınlar diye çok güzel oynadılar ama bugün o oyun bozuldu artık.

    YanıtlaSil