Recent Comments

Konexpo Sonrası

İstanbul Feshane’de 13 – 16 Eylül günleri arasında KONSİAD ‘ ın düzenlemiş olduğu KONEXPO ‘ İki başkent buluşuyor’ fuarı sona erdi. Konya dernekler tarihince bakıldığında bu bir ilkti. İlkler her zaman zor ve eksiği bol olur.

Fuarın en büyük eksikliği tanıtımın halka ulaşacak şekilde iyi yapılmamış olmasıdır. Özellikle fuara 20 gün kala asılan afişlerde Konexpo’nun açılımı nedir ne değildir anlaşılamamıştır. Özellikle bu yüzden halkın katılımı diğer program yapan şehirlere göre çok düşük kalmıştır. Eksiklerden diğeri Bozkırlılara yapılan haksızlıktır. Kimsenin zoruna gitmesin güzel Konyamızı İstanbul da Bozkırlılar temsil ediyor. Bu zamana kadar böyleydi ve bundan sonrada böyle olacak. Bozkır insanın tutkunluğu Konyamızın diğer bölgelerinde yok. Diğer bi eksiklik ilk gün hariç programın içeriğinin çok zayıf olması. İnsanların yöresel tatları tadabilecek ovalı firmasının dışında hiçbir kişi ve kuruluş yoktu. Bunun sebebi yönetimin aldığı bir karar mıdır bilemiyoruz tabiî ki. Ayrıca fuara katılan özellikle belediye stantlarında duran kişilerin ya bu fuar nerden çıktı bitse de kurtulsak havasında olmalarıdır. Yine fuara gelen kişiler mevkii ve makam sahibi değilse itibar görmemesi en azından kapıda duranlar gelen vatandaşa bi hoş geldiniz diyebilirdi. Ayrıca Konya fuarında bir grup sahne aldı kasıks isimli. Arkadaşlar hakikaten iyiler kötülemiyorum, fakat Konya fuarında Ankara havası Karadeniz kolbastı vs.. ne işi vardı çözemedim. Birde iki gün sahne aldılar. Onların yerine iki gün orijinal kaşık ekibimiz sahne alsa daha iyi olurdu(kişilere göre değişebilir tabii benim şahsi fikrim).

Eksikleri yazmak bir sonraki organizasyonun daha güzel yapılabilmesi içindir. Sonuçta yazımın başında da belirttiğim gibi Konyalılar tarafından yapılan en büyük organizasyondu. Buna cesaret edebilmek bile takdiri hak ediyor. Başta başkan Abdullah BAŞÇI olmak üzere KONSİAD yönetimini bu cesareti gösterdikleri için kutluyorum. İnşallah daha sonraki yıllarda da bu organizasyon devam eder.
Mustafa DÖNMEZ

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.