Recent Comments

Yalıhüyük'lü Süleyman'a engel yok

Yalıhüyük ilçesinde görme engelli Süleyman Gözel (32), kimseye muhtaç olmadan çarşıdaki ihtiyaçlarını bisikletiyle görüyor.

İlçedeki Selçuk Lisesi'nden teşekkür ve takdir belgeleriyle mezun olan Gözel, 2007 yılında girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan da başarılı olarak Kastamonu Tarım Müdürlüğü'nde santral memuru oldu. Yaklaşık 2 yıl Kastamonu'da görev yapan Gözel, yaptığı iş nedeniyle oluşan telefon rehberini de ezberledi.
Gözel, yaptığı açıklamada, hafızasında yaklaşık bin cep ve sabit telefon numarası bulunduğunu söyledi. Kastamonu'da görev süresini tamamlayarak Konya İl Tarım Müdürlüğü'nde göreve başlayan görme engelli Gözel, Konya'da ikamet ettiği evinden iş yerine yardım almadan gidebildiğini belirtti.

Gözel, şunları kaydetti:

"Doğuştan görme  özürlü olmam beni hayattan koparmadı. Kendi ihtiyaçlarımı giderebilmek için çok çalıştım. Azim ve hayata inat mücadelemde gözlerim görmemesine rağmen kendimi geliştirerek bir insanının normal ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsa öyle yaşamayı öğrendim. Doğup büyüdüğüm Yalıhüyük'te kimsenin yardımına ihtiyaç olmadan bisikletle gezip dolaşabiliyorum. Sesli programlar sayesinde bilgisayarda giremeyeceğim hiçbir yer yok. Evlendim mutlu bir yuvam var. Gözlerimin görmemesi beni hayata küstürmedi. Aksine hayata daha sıkı sarılmamı sağladı. Benim gibi özürlü olan insanlar asla ümitsiz olmasınlar. Çalışarak birçok engeli aşabilirler."

Kaynak: Merhaba Haber
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.