Recent Comments

BOZKIR SEÇİMİNİ YAPTI


30 Mart 2014 yerel seçimler sona erdi. Bozkır’ımız bütün mahalleleriyle birlikte tercihini yaptı. Ve yıllar sonra ilk defa ilçemiz iktidar partisine büyük bir oy oranıyla Belediye Başkanlığı görevini verdi. Bozkır’ımıza ve yetkiyi alıp görevlerine başlayan hemşehrilerimize hayırlı olsun.

Bozkır’ımızın heyecanlı ve renkli bir seçim maratonunu sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında katkısı olan bütün herkese teşekkür ediyoruz. Kazanan ya da kaybeden hemşehrilerimizin hepsini tebrik ederiz. Sonuçta bu yarışın bir tane gâlibi olacaktı. Seçimi kaybeden, koltuğunu devreden hemşehrilerimizin çaba ve hizmetleri unutulmayacaktır, seçimi kazananları da yeni ve büyük sorumluluklar beklemektedir.

Bozkır’ımız için bu seçim diğer seçimlerden oldukça farklı anlamlar taşıyordu. Çünkü hepimizin mâlumudur ki ilçemiz hayal ettiği ve hak ettiği konuma bir türlü gelememişti. Bunun üzerine çok şey söylendi, çok şey yazıldı çizildi ve çareler arandı. Bozkırlı önüne gelen seçim sandığını bir çare olarak gördü. Bozkır’ın gelişimi için belki de son fırsat olarak değerlendirdi ve oyunu kullanırken verdiği kararda bu düşünce özellikle etkili oldu. Durum böyle olunca iktidar partisi seçime daha avantajlı başlamış oldu. Bozkır yerel seçimlerde desteklemekten uzun yıllar önce vazgeçtiği “iktidar partisine” bu kez şans verecekti. Hükümet eden partinin adayını desteklemek hem hizmet akışı açısından hem de Konya Büyükşehir Belediyesi ile ilişkiler açısından denenmeye değer bir seçenek olarak görüldü.

İlçe belediye başkanlığı seçimini etkileyen diğer belirleyici unsur kuşkusuz, Taşkent’li hemşehrimiz Dış İşleri Bakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun Bozkır’ı bir çok kez ziyaret ederek onurlandırmış olmasıdır. Sayın Davutoğlu’nun ilçemize gösterdiği özel ilgi ve alâka Bozkır’ın tüm belde ve köylerinde karşılığını buldu. Bozkırlı belki de tasvip etmediği genel politikalara, geri kalmışlığına, bütün yalnızlığına rağmen Toros’ların insanı dolayısıyla hemşehrisi olarak gördüğü bakanının ziyaretlerini boşa çıkarmadı. Ahde vefasını bir kez daha her şeye rağmen göstermiş oldu. Nitekim Konya merkez ilçelerinden sonra iktidar partisine en çok oy Bozkır ilçesinden çıktı. Hâlbuki –herkesin bildiği- gibi Bozkır “yandaş” diye nitelendirilebilecek bir ilçe değildir. Dolayısıyla buradaki seçimlerde üstte saydığımız iki faktörün özellikle öne çıktığına şahit olduk. Bununla birlikte elbette seçimlerin bir genel seçim havasına dönmüş olması ve iktidara ilişkin “Yolsuzluk-Rüşvet iddialarının” aslında bir “darbe girişimi olduğu” konusunda şimdilik hükümetin ve liderliğinin baskın gelmeyi başarmış olmasının da tesiri olmuştur bu başarıda. Öte yandan iktidar partisi Bozkır ilçe teşkilatının ve belediye başkanı adayının ve belediye meclis üyesi adaylarının Bozkır’lıya güven vermiş olduğunu ve bu sayede iyi bir çalışma yürütmüş olduğunu da görüyoruz. Köylerin ve beldelerin ilçe merkezine oy kullanmış olmasının da iktidar partisinin adayına yaradığı görülmektedir. En güçlü rakipleri ise işte bu dezavantajlarla girdi seçime buna rağmen özellikle ilçe merkezinde hatırı sayılır bir oy almayı başardılar. Seçimi kaybetmelerini aslında daha çok yukarıda bahsettiğimiz Bozkır’ın özel hassasiyetlerle hareket etmiş olmasına bağlamalıyız.

Sonuç olarak seçimler geride kaldı. Bozkır kararını verdi ve önümüzdeki beş yılda bu kararını sınayacak. Burda kazananlara düşen Bozkır’ın teveccühüne, ahde vefasına aynı şekilde karşılık vermektir. Bozkır’ın kendilerine verdiği fırsatı Bozkır’ı kalkındırmak ve güzelleştirme yolunda iyi değerlendirebilirlerse baş tacı olurlar. Bozkır Belediye Başkanı ve meclisine önümüzdeki dönem çalışmalarında başarılar diliyoruz. Başından beri söylediğimiz gibi dileriz kazanan Bozkır olsun.

ÖMÜR ÇAKMAK – 10 Nisan 2014



.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.