Recent Comments

Bozkır'da Çocuk Oyunları Şenlikleri Devam Ediyor



Milli Eğitim Bakanlığımızın Güzel projelerinden birisi olan Okullar hayat bulsun projesi ile ilçemiz Mustafa Öztunç İlköğretim okulunda merkez belde ve köy okullarımızın katılımları ile Çocuk Oyunları Şenlikleri Projeye Destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Projede görev alan Mustafa DAVULCU, Bekir DAVULCU, Denizhan EKEN, Naciye GÜVEN, Nimet GÜVENCİ Hocalarımızın yardımları ve Öğrencilerimizin coşku sevinç dostluk ve fair play havası içinde amacına uygun olarak gerçekleşmiştir.

Çocuk Oyunlarının önemi hakkında açıklamada bulunan Atatürk Orta okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Bekir Davulcu Şunları söylemiştir.

Çocuk Oyunları; Çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal yönden gelişmelerine katkı sunan oyunlar bütünüdür. Geleneksel çocuk oyunları faaliyeti de bu kapsamda gelenek ve göreneklerin yeni nesillere aktarılmasını sağlayan kültürel bir etkinliktir.

Bu kapsamda, Geleneksel Çocuk Oyunları şenliği ’nin düzenlenmesi,Çocukların oyun alanlarını kısıtlayan modern şehir hayatında oynanmayan, unutulan ve öz kültürümüz olan geleneksel çocuk oyunlarımızı oynayabilmesini,Yarışma, kazanma ve kaybetme kavramlarının çocuklarımıza en olumlu şekilde öğreten değerler bütünü olmasını,Hızla çoğalan nüfusumuzun mutlu, sağlıklı ve bilinçli nesiller olarak geleceğe sağlam adımlarla yürümesini,Yetişkinlerin de çocuk oyunlarına katılmasıyla kuşaklar arası iletişimin ve paylaşımın artmasına katkı sağlayacağını belirtmiştir.

İlçemizde düzenlenen ilköğretim 4.sınıf kategorisi yarışlarında Mustafa Öztunç İlköğretim Okulu birinci gelmiştir. 5. sınıf yarışmaları cuma günü sona erecektir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.