Recent Comments

Büyük Armutlu Iftarı Coşkulu 1000 Kişiyle Yapıldı.


Armutlu’lular köy usulü iftarla Konya Karaaslan Hadimi Parkında buluştu. 29 Haziran 2014 Pazar günü yapılan program görülmemiş örnek bir uygulama 2. Kez yapıldı.

Evinde yaptıkları yemekleri getiren Konya’daki Armutlu’lar, hazırlanan masalarda akrabalarıyla birlikte iftar ettiler. Türkiye’de ilk defa Armutluların yaptığı uygulamada köylülerin mutluluğu, muhabbetleşmesi görülmeye değerdi. Katılımın geçen seneye göre yoğun olduğu programda kurulan sofralarda yemeklerle doyuluken, masaların bir birine olan ikramlaşması ve muhabbetleşmeside gönüller doyuruldu.


Program Halil İbrahim Özcan’ın okuduğu Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Davetlilerin iftar öncesi Program hakkındaki görüşlerinin alınmasının ardından Armutlu Köyü için hazırlanan ”ARMUTLUM BENİM” isimli Şarkı dinletisi yapıldı. Selamlama Konuşmalarını yapmak üzere koltuk deynekleriyle kürsüye gelerek yapan Ali İhsan Bütüner, köylülerin programa gösterdiği yoğun teveccühe teşekkür etti.

Ezanın okunmasıyla Oruçlarını açan köylüler, kendi hazırladıkları yemekleri yerken derneğinde hazırlamış olduğu ikramları su, hurma ve meşhur Armutlu ayranının tadına vardılar. İftardan sonra köylülere çay ikram edildi. Toplu olarak kılınan Akşam ve Teravih namazıylada birliktelik ruhuna akşamın her anında yaşayan Armutlular gece geç saatlere kadar muhabbetten ayrılmadı. Program 24.00’da sona erdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.