Recent Comments

İlçemiz Bozkır'da Telefon Dolandırıcılığı Arttı Aman Dikkat!!!


İlçemiz Bozkır’da son zamanlarda telefon ile dolandırıcılık olayları son derece artmıştır.

İlçemiz Bozkır’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen birkaç olayda vatanlarımızın 15-20.000 TL gibi meblağlarda dolandırıldığı bir dolandırma girişiminde ise Emniyet mensuplarımızın erken haberinin olmasından dolayı  vatandaşın 20.000 TL’sinin kurtarıldığı belirtildi.

Sitemize açıklamalarda bulunan Bozkır İlçe Emniyet Amiri Osman Şen; “,Vatandaşlarımızın telefonla resmi daireler adında yapılan hiçbir para talebini dikkate almaması gerektiğini ve bu tarz durumlarda hemen kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesi gerektiğini ve telefon dolandırıcılığına karşı aşağıda yer alan hususların vatandaşlarımız tarafından bilinmesinin bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı fayda sağlayacağını belirtti.

- Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz (Polis ve Jandarma) hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmezler.

- Operasyonel bir faaliyet içerisine halkımız hiçbir şekilde dâhil edilmez.

- Halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, telefonla ulaşılsa bile muhakkak suretle ya şahsın ikametinde, işyerinde ya da polis, jandarma karakolunda yüz yüze görüşülür.

- Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan “hesabınızda bloke var, vergi borcunuz var” gibi sözlere itibar etmemeli, hiç kimseye kimlik bilgileri, TC kimlik numaraları, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerini vermemelidirler.

- Kaynağını bilmedikleri hiçbir havale ve EFT’yi kabul etmemelidirler.

- “Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız en yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz devlet masrafları sana ödeyecek” diyerek kontör talep edenlere itibar etmemelidirler.

- Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis, asker veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda telsiz sesi duysalar dahi itibar etmemelidirler.

Ayrıca, cep telefonunuza “Ödül kazandınız” şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca “yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği vb. gibi söylemler ile arayan kişilere itibar etmemelidirler.

Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155 – 156’yı arayarak bilgi vermelidirler.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup Çetin
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.