Recent Comments

Koç Holding’den Aksaray Üniversitesi'nin arkeolojik çalışmasına destek


Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Doğanay’ın yürüttüğü, Konya’nın Bozkır ilçesi yakınlarında bulunan Zengibar Kalesi Antik Yerleşmesi'nde yapılan arkeolojik çalışmalar için Koç Holding 30 bin lira bağış yapacak.


Isaura adıyla bilinen ve Orta Anadolu’nun en büyük antik yerleşmesi durumundaki Zengibar Kalesi’nde, Yrd. Doç. Dr. Osman Doğanay tarafından 2010 yılından bu yana arkeolojik çalışmalar yapılıyor. Bölge, hem bilimsel çalışmalar, hem de arkeoloji öğrencileri için son derece önemli bir saha olarak biliniyor. Arkeolojik çalışmalarının devamı için desteklerin önemli olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Osman Doğanay, Koç Holding’in 30 bin lira destekte bulunduğunu ve ilk etapta bu destekle, araştırma olanaklarının iyileştirilmesi ve fiziksel altyapıya yönelik çalışmaların yürütülmesini planladıklarını kaydetti. Zengibar Kalesi arkeolojik çalışmalarına sağlanan bu önemli katkının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Doğanay, Koç Holding yöneticileri ve çalışanları ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Koç’a teşekkür etti.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da arkeolojik çalışmaya sağlanan destekten dolayı Koç Holding yöneticilerine, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı da Yrd. Doç. Dr. Osman Doğanay’a teşekkür etti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.