Recent Comments

Konyalıları çileden çıkardı


Milletvekili Kalaycı; Hükümet olarak göreviniz, elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirdikten sonra yan gelip yatmak mıdır? Denetim görevinizi neden yapmıyorsunuz? Vatandaşın şikâ- yetlerini neden önemsemiyorsunuz?

MHP Konya Milletvekili Bozkırlı hemşehrimiz Mustafa Kalaycı, Elektrik kesintileri Konyalıları

çileden çıkardığı için, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına aşağıdaki soruların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ve aynı soru önergesini gazetemizde de yayınlanmak üzere mail attı.

MHP Konya Milletvekili Bozkırlı hemşehrimiz Mustafa Kalaycı: “Enerji üssü” olacak denilen Karapınar ilçemiz “düzensiz enerji merkezi” olmuştur.

Çiftçilerimiz, elektrik kesintilerinden ve elektrik akımı dalgalanmasından dolayı sık sık sayaçlarının yandığını, zamanında tarımsal sulama yapamadıklarını, bu nedenle geçen yıla oranla ürün rekoltesinde en az % 30 düşüş olacağını belirterek, şikayetlerini dinleyecek muhatap dahi bulamamaktan yakınmaktadır.

Çiftçilerimiz bir taraftan 5 bin liraya varan sayaç masrafına katlanırken, bir taraftan da ürünlerin tarlada susuzluktan yanmasından dolayı önemli boyutta zarara uğramaktadır. Yaşadıkları bu mağduriyete rağmen yetkililerin duyarsız kalmasına isyan etmektedir. Hükümet bu soruna bir an önce el atmalı, vatandaşın mağduriyetini giderecek ve zararını tazmin edecek tedbirleri almalıdır. Bu itibarla; 1)Hükümet olarak göreviniz, elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirdikten sonra yan gelip yatmak mıdır? Denetim görevinizi neden yapmıyorsunuz? Vatandaşın şikayetlerini neden önemsemiyorsunuz? 2)Vatandaşımızın, elektrik kesintilerinden ve elektrik akımı dalgalanmasından kaynaklanan zararını kim karşılayacaktır? Bunun sorumlusu kimdir? 3)Enerji Bakanı olarak, hiçbir borcu harcı olmadığı halde düzenli enerji hizmeti alamayan ve zarara uğratılan çiftçimize neyi tavsiye ediyorsunuz? Konyalılar hizmet almanın yolunu kendileri bulsunlar mı diyorsunuz?” şeklinde yazılı sorular yöneltti.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.