Recent Comments

Neredesin Ey Karayolları?


Haber yapmayacağız dedik, beklemede kaldık, ama duramadık, altı ay bekledik ve olmadı! Bozkır - Antalya Yolu tamamlandı. Trafiğe açıldı derken, trafiğe açılmasının ardından bir yıl bile geçmeden yolda heyelan nedeniyle büyük çökme oldu. Yol çökeli altı ay olmasına rağmen trafiğe kapandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü bu yolun çökmesi nedeniyle trafiğe kapalı levhalarını da hemen taktı. Fakat hala yapılmadı. Bu işi yapmak bu kadar zormu acaba? Bu yoldaki çöküntü başka yerlerde olsa bu kadar zaman beklenir ve kapatılır mıydı? Aklımıza bu yoldan gidip-gelen araçlar soğutuluyor mu? Soruları geliyor.

Bozkır-Antalya yoluyla ilgili gazetemiz Bozkır Postası kurulduğu 1988 yılından bu yana nasıl mücadele ettiğimizi okurlarımız ve yetkililer iyi bilirler. Bu yol 50-60 yıldır haritada yol olarak gözükmesine rağmen, yol gözükmüyordu. Sonunda AK Parti Hükümetimiz zamanında bu yol Allah’a şükürler olsun açıldı. Fakat bu yol 50-60 yıl önce açılmış olsaydı Bozkır bugünkü durumundan daha çok farklı yerlerde olurdu.

Bozkır’ın sesini yetkililere 50-60 yıl önce duyuracak bir gazetesi-basını olsaydı. Bu yolla ilgili dönen dolapları o yıllarda gündeminden düşürmezdi. Zannediyoruz bu yolda o yıllarda açılırdı.

Gazetemiz Bozkır Postası olarak 1988 yılında yolla ilgili bütün ayrıntıları gün yüzüne çıkardık. Zaman zaman her dönemdeki hükümet yetkililerine seslendik. Sesimize ses verdiler. Ama bir türlü yapamadılar. Kadı belindeki kamulaştırma alanında yaşanan olayla ilgili ne yaptığımızı da Bozkırlı iyi bilir. Kısacası bu yolla ilgili çalışmalar Bozkır Postasının andı olmuştu.


Geçtiğimiz yıl yol açılmıştı diye çok sevinmiştik. Manşetlerimizde AK Parti hükümetine de teşekkürlerimizi yazmıştık. Ama ne var ki bu yol trafiğe açılalı bir yıl bile geçmeden çöktü. Ya Allah aşkına bu başka ilçenin ile giden bir yolu olsaydı altı ay beklenirmiydi? Örneğin Seydişehir-Antalya Yolu.

Bozkırlı hemşehrilerimiz gazetemize gelerek Bozkır-Antalya yolundaki çökmeyi ve ne zaman yapılacağını illaki bir haber yap demelerine rağmen, yazmayacağız, haber yapmayacağız dedik. Beklemede kaldık. Ama duramadık altı ay bekledik. Yolun çöken yerine de çok gittik geldik. Acaba bir çalışma varmı? Neler oluyor diye. Bir ay önce bir çalışma gördük. Sanki o çalışmalarda bize göstermelik geldi. Bir kepçe ve yolun kenarlarına dökülmüş taşlardan gayrisi.


Şimdi soruyoruz, karayolları genel müdürlüğüne ve bölge müdürlüğüne, bu çöken yol Bozkır-Antalya yolu değil de, başka bir yerde olsaydı, altı ay yol kapatılır mıydı? Bu yolun yaz aylarında bu kadar kapalı kalmasının arkasında başka şeyler mi dönüyor? Hiç mazeret yapmayınız. Edebiyatta yapmayınız? Sizlerin bu görevidir. Yolun kesin kabulünü daha almadık. Müteahhit yapacak ve yapıyor mazeretlerini de kabul etmiyoruz. Neden vurdumduymazlık yapılıyor? Bu yoldan gidip-gelen araçlar soğutuluyor mu? Amaç yolcuların ve araçların soğutulmasıysa yazık ama, çok yazık diyoruz.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.