Recent Comments

Tellal adlı kitap çıkardı


İlçemize bağlı Harmanpınar Mahallesinden olan ve İstanbul’da ikamet eden Ali Rıza Özaslan, 2012 tarihinde 40 Bülüçlü Tavuk adlı kitabını çıkarmıştı. Özaslan 2014 yılında da Tellal adlı kitabını çıkardı.

Geçtiğimiz hafta Bozkır’a gelen ve gazetemizi ziyaret eden hemşehrimiz Ali Rıza Özaslan, gazetemizin genel yayın yönetmeni Yunus Yılmaz’la yaklaşık olarak 45 dakika karşılıklı sohbet ettiler. Gazetemiz Bozkır Postasının iyi bir okuyucusu olan ve her hafta takip eden Özaslan, gazetemiz yayınlarından da övgüyle bahsetti.


Aslen Harmanpınar’lı olan Ali Rıza Özaslan abimiz, İstanbul’da ikamet ediyor. Ama kendisinin iyi bir Bozkır sevdalısı olduğunu biliyoruz. Özaslan abimiz, fırsat buldukça da ilçemizi ziyarete sıkça gelir ve dostlarıyla hasbel kader hoş sohbetlerde bulunur. Böylece memleket hasretini bir nebze de olsa gidermiş olduğunun farkına bizlerde varırız.

Ali Rıza Özaslan, 2012 yılında 40 bülüçlü tavuk adlı kitabını çıkarmıştı. Bu kitapta oldukça manalı yazılar yer alıyor. Hatta bu yılki kütüphaneler haftası nedeniyle ilçemiz kütüphanesindeki kutlamalarda da, hemşehrimiz Ali Rıza Özaslan’ın 40 bülüçlü tavuk kitabını kütüphane de gören ilçemiz Kaymakamı Mustafa Demir: “Ben bu kitabı okudum. Hemşehrimiz gerçekten mükemmel yazmış. Herkesin okumasını da tavsiye ederim” demişti.

Gazetemizi ziyaret eden Ali Rıza Özaslan abimiz şimdi ise Tellal adlı kitabını çıkarttığının müjdesini verdi. Tellal adlı kitabın birinci bölümünde yazılar, ikinci bölümünde eskimeyen resimler, üçüncü bölümünde ise Harmanpınarlıların telefon rehberi yer alıyor. Kitap üç bölümden oluşuyor.




Tellal isminin nereden geldiğini sorduğumuzda Özaslan: “Eskiden köylerde köyün içinde bulunan en yüksek yere çıkarlarmış ve ey köy hali diyerek, kişiler hakkında ne denecekse lakaplarıyla birlikte anons ederlermiş. Yani bu kitabımda eski tellalları hatırlatmak ve yeni nesillere de geçmişimizi unutmamaları düşüncesiyle bu kitabımı kaleme aldım ve çıkardım” diyen Özaslan, gazetemiz aracılığıyla da şöyle bir tellalda bulundu: “Elinizdeki bu kitap, Berber Mustafa’nın Rıza tarafından bütün Meryelilere armağanıdır. Okuyanlar, okumayanlara duyursun” sözleriyle de gazetemizde gülücükler saçtı.

Daha sonra gazetemizden vedalaşarak ayrılan Ali Rıza Özaslan, gazetemiz Bozkır Postasına başarı dileklerinde bulundu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.