Recent Comments

BU ADALET Mi?


​Bozkır Postası Gazetesi Olarak Yetkililere Soruyoruz!.. 94/3 Tertip askerlerin alınacağı üçüncü dönem Ağustos celbinde Seydişehir'den 306, Bozkır'dan 404, Ahırlıdan 115, Yalıhüyük'ten ise 9 gencimizin askere gideceği öğrenildi. Bozkır Askerlik Şubesini kapatanlar yukarıdaki rakamları iyi analiz etsinler. Bozkır Askerlik Şubesini iki yıl önce kapatarak, Seydişehir Askerlik Şubesine bağlayanlar vicdanen rahatlar mı acaba? Şimdilerde deniliyor ki Askerlik Şubelerinin hepsi kapatılacak. Madem bizim şubemizde geneliyle birlikte kapatılsaydı. Neden iki yıl önce kapatıldı? Neden iki yıldır Seydişehir'e git, gel yapıldı?

Seydişehir Askerlik Şubesi 3. dönem asker sevkiyatında bölgeden toplam 834 gencin askere gideceğini açıkladı.

Açıklanan rakamlara baktığımızda 94/3 Tertip askerlerin alınacağı üçüncü dönem Ağustos celbinde, Seydişehir'den 306, İlçemiz Bozkır'dan 404, Ahırlıdan 115, Yalıhüyük'ten ise 9 gencimizin askere gideceği görülüyor. 

Saydığımız bu rakamlara baktığımızda, en fazla asker'in Bozkır'dan gönderileceği görülürken, iki yıl önce Bozkır Askerlik Şubesini kapatanlar ve buna sessiz kalanlar acaba vicdanen rahatlar mı? Bozkır Postası Gazetesi olarak yetkililere ve sorumlulara soruyoruz.
Önümüzdeki Ağustos ayında 94/3 Tertip olarak askere alınacak asker sayısı Seydişehir'den 306, Bozkır'dan 404 olurken, Bozkır Askerlik Şubesi kapanmadan önce Bozkır Askerlik Şubesine bağlı olan ve Bozkır'a 10 Kilometre Uzaklıktaki komşu ilçemiz Ahırlıdan da 115 kişi askere gidecek. 15 Kilometre uzaklıkta olan yine komşu ilçemiz Yalıhüyük ilçesinden de 9 kişi askere gidecektir. Ama Bozkır Askerlik Şubemiz Askere alınacak kişi sayısına ve dosya sayısına bakılmadan vicdansızca kapatılmıştır. Bozkır Askerlik Şubesi bugün açık olsaydı. Bozkır, Ahırlı ve Yalıhüyük olmak üzere toplamda 528 askerimizi Ağustos ayında Bozkır Askerlik Şubesi askere gönderecekti. Askere gidecek olan o gençlerimizde daha önceki yıllarda olduğu gibi, Bozkır'ın çarşısında vatani görevlerini yapmak için halaylar çekerek Askerlik Şubesine geleceklerdi. Ama Bozkır Askerlik Şubemiz kapanalı o yılları da unuttuk.

Öte yandan Hadim Askerlik Şubesi kapatılmayanlar içerisinde, Hadim ise önümüzdeki Ağustos ayında veya kaç tertip alacaksa, ne kadar Asker göndereceğini araştırmadık. Araştırmama nedenimiz ise, Seydişehir 306 kişi 94/3 tertip olarak asker gönderecek. Bozkır'dan 404 kişi askere gidecek. Seydişehir'den 306 kişinin askere gideceği yerde, Hadim'den daha az kişinin askere gideceği de tahminlerimiz arasındadır. Gerekirse Hadim Askerlik Şubesi kaç devre alacak ve Hadim'den kaç kişinin askere gideceğini de araştırırız. Ama bu rakamlara göre, Hadim'den kişi sayısı daha da azdır ve morallerimiz iyice bozulmasın diye de araştırma gereği duymuyoruz.

Bozkır'ı acımasızca Seydişehir Askerlik Şubesine bağlayanlar bu rakamlara iyi baksınlar ve ellerini vicdanlarına koysunlar diyoruz. Bozkır Askerlik Şubesinin kapatılmasıyla birlikte, Bozkır'ın ekonomisine yıllık ne kadar zarar olduğunu da zahmet olmazsa sizler hesap ediniz?
Bazıları diyecek ki; "Askere gidecek olanlar zaten internetten işlerini takip edecekler. Askerlik Şubesinde işleri yok" diyerek boş ve geçiştirmelik laflar ağızdan ağza dolaşacaktır. Öyle diye diye Bozkır eriyor beyler. Bir kurumun Bozkır'dan kapatılmasının zararı büyüktür. Seydişehir dediğimiz ilçede, kurumların çoğaltılmasına gidildiği gibi, kurumlardaki memur kadrolarını da ful dolduruyorlar. Ama bizim Bozkır'da kurumların kapatıldığı gibi açık olan kurumlarımızda da memurlar gittikçe azalıyor. Gidenlerin yerine gelenler olmuyor. Vekil müdür gidiyor. Yerine vekil müdür geliyor. Bazı kurumlarımızda asil müdürlerimiz olmadığı gibi vekâleten müdürlerle geçiştiriliyoruz.



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.