Recent Comments

Gölcük yaylasında coşturdu


​Komşu İlçelerimizden Yalühüyük ilçesinde, geleneksel hale gelen Gölcük Yayla şenliği Gurbetten sılaya akan hemşerileri ile birlikte coşku ile gerçekleşti. Yalıhüyük Yayla Şenliğinde binlerce kişiye güzel sesiyle ve birbirinden güzel parçalarıyla seslenen sanatçımız, gururumuz Bozkırlı hemşehrimiz Sami Çelik güne damgasını vurdu.

Gölcük yaylasındaki şenliğe Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, Çevre Belediye Başkanları, dernek başkanları ve çok sayıda misafir katıldı.

Yalıhüyük Belediyesi Başta olmak üzere Almanya, İstanbul, Antalya ve Konya Derneklerinin organize ve ortaklaşa düzenlediği şenlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Bozkırlı hemşehrimiz Sami Çelik, Muzaffer Sarıkaya, Hasan Kaya birbirinden güzel seslendirdikleri eserlerle Konya grup Kaşıks'da ortaya koydukları birbirinden güzel oyunlarla şenlik alanına toplanan on bin kişiye güzel bir gün yaşattılar.

Açılış konuşmasında tüm Yalıhüyüklü ve Tüm Müslüman alemin Ramazan bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Hasan Koçer; "Bir Ülkenin ,bir bölgenin, bir ilçenin kalkınması sivil toplum örgütlerinin çalışması topluma faydalı olan işlerin bir ucundan tutması ile olur. İlçemiz Yalıhüyük'te bu yükü Belediyemizden sonra Almanya'da, İstanbul'da, Antalya'da ve Konya'da bulunan derneklerimizle birlikte siz aziz hemşerilerimize hizmet etmek için var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isterim. Bunun en son meyvesini de böyle güzel bir ortamda sizlerle birlikte olmayla gerçekleştiriyoruz. Şenliklerin amacı hemşerilerimizin Sıla-i Rahim yapmalarını sağlamak bağlarımızı koparmamak geliştirmek, yeni nesillerimizin bir biri ile tanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamak, dertlerimizi sıkıntılarımız paylaşarak yok etmek hepsinden önemlisi bir olmak birlikte olmak hep birlikte Yalıhüyük olduğumuzu anlamaktır.''dedi.

Protokol konuşmalarında sırası ile Organizede yer alan Dernek Başkanları da selamlama konuşmaları ile birik ve beraberlik mesajı verdiler.

Daha sonra Kürsüye Gelen Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, İnsanımızın kalbinin en yufka olduğu nokta olan Yalıhüyük'te Gölcük Yaylasında bulunmaktan çok Mutlu olduğunu dile getirerek Şenliğe katılanların Ramazan Bayramını kutladı.
Şenlikte protokol konuşmalarının ardından çeşitli gösteriler oyunlar sergilendi. Toplu yemekler yendi. Gururumuz ve Bozkırlı hemşehrimiz Türk Halk Müziği sanatçısı Sami Çelik,Muzaffer Sarıkaya,Hasan Kaya müzik eşliğinde seslendirdikleri eserlerle senlik alanına toplananları coşturdu. Gurup Kaşıks da sergilediği folklorik oyunları ile izleyicilerden büyük alkış topladı. Gölcük yayla şenliği akşam saatlerine kadar çeşitli faaliyetlerle sona erdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.