Recent Comments

Her şey Bozkır için

Bozkır'a hizmet için yola çıkan Bozkırlılar Vakfı, 1991'den bugüne bu hedefindin hiç ayrılmadı.
Bozkırlılar İlim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Kâmil Bilgin, 1991 yılında vakfın temellerini attıklarını belirterek, o günden bugüne gece-gündüz demeden, mesai mevhumunu hiçe sayarak, Bozkır'a hizmetin yollarını aradıklarını söyledi. Kâmil Bilgin, İstanbul'da faaliyet gösteren Bozkırlılar İlim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın başkanlığını yürütüyor. Bilgin ile İstanbul Bahçelievler'deki vakıf binasında bir araya gelerek çalışmalarını, vakfın kurulma amacını, hedeflerini ve şahsını konuştuk.

Bilgin, 1945 yılında Bozkır'a bağlı Pınarcık köyünde dünyaya gelmiş. Köydeki ilkokul ve ortaokul eğitiminin ardından ticarete atıldığını anlatan Bilgin, "Konya'ya geçip yorgancılık, tezgahtarlık ve konfeksiyon işleriyle uğraştım. Geçim durumumuzu biraz daha iyi bir seviyeye çıkarmak için 1963 yılında İstanbul'a geldim. İstanbul'da üç tekerlikli arabalarda meyve ticareti yapıp, su sattım" ifadelerini kullandı. İstanbul'da uzun bir mücadelenin ardından 1974 yılında şahsına ait bir tekstil fabrikası kurduğunu aktaran Kâmil Bilgin, metropol bir şehre yerleşip kalsa da, doğup büyüdüğü topraklara sürekli özlem duyduğunu, en nihayetinde de 1991 yılında bir grup arkadaşıyla 'Bozkır'a hizmetimiz olsun' diyerek bir vakıf kurduklarını ifade etti. Başkan Bilgin, şöyle konuştu: "Gurbette yaşayanlar sıla hasreti çok çeker. Her yıl fırsatını bulup Konya'ya gitmeye gayret ederim. Maddi durumumu ailevi olarak yeterli bir düzeye çıkardıktan sonra, 'Bozkır'ımıza hizmet edelim dedik.' Bu kapsamda İstanbul'da bir grup arkadaşımla birlikte vakfımızın temellerini attık."

HEDEF: 'İLİM, KÜLTÜR VE YARDIMAŞMA'    
Bozkırlılar Vakfı'nın ilim, kültür ve yardımlaşma konseptinde yol aldığını kaydeden Vakfın Başkanı Bilgin, şunları dile getirdi: "Birinci hedefimiz öğrenci yetiştirmek. Hemşehrimiz olan, maddi durumu iyi olmayan hem Bozkır'daki hem de buradaki öğrenci kardeşlerimize burs verip, onları okutmada ailelerine yardımcı oluyoruz. Yine Bozkır'da ağırlıklı olarak imam-hatip talebelerine hitap eden kız ve erkek öğrenci yurtları inşa ettirdik. Akabinde Konya merkezde hizmette olan bir Kur'an Kursu'nun açılmasına vesile olduk. Bugünlerde Bozkır'a ortaöğretim öğrencilerine yönelik, 320 kişilik bir yurt inşa ettiriyoruz. İnşallah yardımsever vatandaşlarımızın yardımıyla inşaat nihayete erecek. Sevindirici gelişme şu; inşaat halindeki yurdun bitiminde Bozkır'da yurt problemi sorunu kalmayacak. Tüm bunların yanında kültürel faaliyetlerimiz de var. Meselâ bir arabaşı çorbası içme programı düzenleyip, kışın o soğuk günlerde tüm hemşehrilerimizi bir çatı altında bir araya getirerek, çorba ikram ediyoruz. Bozkır'da sünnet gibi çeşitli organizasyonlara da ayrıca destek veriyoruz."

Ömrü ne kadar müsaade ederse o zamana kadar Bozkır'a hizmet için koşturacağını kaydeden Kâmil Bilgin, kendisinden sonra da gelecek neslin söz konusu hizmetleri devam ettirmesini çok istediğini dile getirdi.

KONYA YENİ GÜN : MUSTAFA GÜZEY

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.