Recent Comments

Küçük Hisarlık Erenler Pilavı Çevre Köyleri Buluşturdu


Bozkır Küçük Hisarlık mahallesi geleneksel Erenler Tepesi Pilavı 04.08.2012 Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Zirveye yol imkanın bulunmamasından dolayı bir gün önce köy imecesiyle taşınan eşyalarla, Pilavlar döküldü, Ayranlar yayılıp Çaylar ikram edildi.

Küçük Hisarlık Derneğimizin davetlisi olarak katıldığımız şenlikte gerçekte sıcak samimi ortam vardı. Sadece küçük Hisarlık köylüleri değil, Hisarlık, Yazdamı, Işıklar ve çevre diğer köylerden gelen yüzlerce kişinin katılımı ile bereketli bir gün oldu.

Şenliğin yapıldığı yer için rivayet edilir ki; Bu yere Zengibarı kuşatmaya gelen evliyaların kuşatmasında başarılı olamayıp bozguna uğramalarından sonra hakim tepe olmasından dolayı sığınmalarından ve şehit düşen kişilerin mezarların olmasından dolayı erenler denilmektedir.

Küçük hisarlık köyü sakinleride her sene şenlik olarak değilde burada pilav ikramı ve dualarla güzel bir birliktelik ve beraberlik günü düzenliyorlar.

Böylesi güzel organizasyonların gerçekleşmesine vesile olan Dernek Yönetimi ve Köy halkına teşekkür ederiz. Birlik ve Beraberlik günleri daim olsun.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN
Haberin Tüm Fotoğrafları için tıklayınız!!!

Haberin Videosu;


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.