Recent Comments

O da Bozkır'ın Saddam'ı


Sert mizacıyla 'Saddam' lakabını alan 60 yaşındaki Hasan Demirel'i çocuklar 'Saddam Dede' olarak tanıyor.

Bozkır'a bağlı Kayapınar Köyü eski Muhtarı Hasan Demirel, sert mizacının etkisiyle Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’e benzetilmiş. Öyle ki ailedeki küçük çocuklar ve torunları dahi kendisine “Saddam dede” diye hitap ediyor.

SERT MİZACIN VERDİĞİ ŞÖHRET

Babasıyla ilgili sorularımızı Yenigün’e değerlendiren İbrahim Demirel, babasının herkes tarafından çok sevildiğini belirtiyor ve ekliyor: “Babam dediğim dedik ve otoriter bir insan. 10 sene boyunca da köyümüzde muhtarlık görevini yürüttü. Bu görev süresince yapmış olduğu hizmetlerle köy halkının sevgisini kazandı. Dediğim gibi köyde çok sevilen bir insan olsa da sert mizacının verdiği şöhretle kendisine ‘Saddam’ demişler”…

ÇOCUKLARIN SADDAM DEDESİ

Kayapınar Köylüsü, 10 yıl boyunca muhtarlık görevini yürüten 60 yaşındaki Hasan Demirel’i öylesine özdeşleştirmiş ki bu isimle; gençler ‘Saddam Amca’ çocuklar ise ‘Saddam Dede’ diye hitap eder olmuş. Saddam amcanın oğlu İbrahim Demirel, “Biz 4 kardeşiz. Şu an bizim çocuklarımız dedelerinin asıl ismini öğrenmeden, takma ismini öğrenmiş durumdalar. Bütün torunları babama ‘Saddam dede’ diye seslenir” diyor.

KAYAPINAR’A SADDAM ELİ

Babasının muhtarlık görevi süresince, köye birçok hizmeti dokunduğunu ifade eden İbrahim Demirel, “Babam dürüstlüğe ve doğru söze çok önem verir. Muhtarlık görevini de bu şekilde yürüttü. Köyümüzün su sorununu çözdü. Yolların düzenlenmesini sağladı. Köyün içine döşettiği parke taşlarla çamur sıkıntısını ortadan kaldırdı” dedi ve sert mizaçlı babasının tüm köylüler tarafından sevilip sayıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: konyayenigun.com Seyfullah Polat
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.