Recent Comments

STK'lar dan Gün’e Bozkır için çözüm önerileri


Bozkır’daki sivil toplum kuruluşlarının Başkanlarından;Bozkır’da bulunan bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün’ü ziyaret ederek ilçenin bazı sorunlarını kendisine aktardıkları öğrenildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü akşam saatlerinde, ilçemizde bulunan bazı sivil toplum örgütleri Bozkır Belediye Başkanına Bozkır için çözüm önerilerinde bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyarete Bozkır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Niyazi Yavuzer, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Evmez, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı ve Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkan Yardımcısı Ferit Turgut ve Öğrenci Taşıma Servisi Kooperatif Başkanı Hasan İşler katıldı.

Belediye Başkanını makamında ziyaret eden ve ilçe için sundukları çözüm önerilerini de gazetemize aktaran sivil toplum örgütlerinin başkanları, hiçbir siyasi amaçlarının olmadığını sadece Bozkır’ın ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirttiler.

Başkanlar, Bozkır’dan göçü durdurmak, Bozkır esnafının işlerinin canlanması adına belediyemizin bu konuda bir çalışmasının olup olmadığını sormak, gerçekleştirildiği takdirde Bozkır’ı bir miktar hareketlendirecek ve Bozkır esnafının işlerini az da olsa canlandıracak bazı çözüm önerilerinin olduğunu söylediler.

Belediye Başkanını ziyaret eden Bozkır sivil toplum örgütlerinin başkanları, Başkan Gün’e şu önerilerde bulundular: “1-Araç Muayene İstasyonu açılması. 2-Meslek Yüksek Okulu kontenjanının artırılması ve yeni bölümlerin açılması. 3-Yayla yollarının düzeltilmesi.

4-Bozkır çevresine yeni yapılan ve su toplanmaya başlayan göletlere balık salınması. 5-Bozkır’la ilgili nakliye işlerinin Bozkır’lı esnaflara verilmesi. 6-Kurum kadrolarındaki eksikliklerin tamamlanması. 7-65 Yaş üzerinin Konya’ya ücretsiz götürülmesi uygulamasının kaldırılarak ücretsiz taşımanın sadece Bozkır’ a yapılması ve tüm köyleri kapsaması. 8-Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerinin Seydişehir de olan trafik tescil işlerinin Bozkır’a bağlanması. 9-Çıraklık Eğitim Merkezi açılması. 10-Belediye kantarının büyütülmesi ve çevre yolu üzerine bir yere kaldırılması.11-Ahırlı, Yalıhüyük ve Avdan’da yeni esnaf olan kişilerin Bozkır Esnaf Odasına veya Bozkır Şoförler ve Nakliyeciler odasına kayıtlarına imkan sağlanması” gibi çözümleri iletmişlerdir.

Ayrıca, Başkan Gün’e Antalya yolundaki çökmenin ne zaman yapılacağını ve trafiğe ne zaman açılacağını sorarlarken, Çağlayan Göletinin ödenek durumu da soruldu.

Başkan İbrahim Gün’de, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu bildirerek teşekkür ettiği öğrenildi. Yukarıdaki konulardan araç muayene istasyonu konusunda girişimlerinin olduğunu ancak, Bozkır’daki araç sayısının düşük olmasından istasyonun açılmasının mümkün olmadığını söyledi. Çıraklık eğitim merkezinin aday sayısındaki yetersizlikten dolayı açılamayacağını ayrıca Meslek Yüksek Okuluna iki yeni bölüm açılmasının üniversitenin yönetimi tarafından onaylandığını ancak YÖK tarafından kabul edilmediğini belirtti. Bunun yerine sağlık meslek yüksek okulu açılması için girişimlerde bulunulabileceğini belirtti. Diğer konuların hayata geçirilmesi için belediye olarak ellerinden gelen her türlü gayretin gösterileceğini de sözlerine eklediğini belirtmiştir. Antalya yolunun açılması çalışmalarının başladığını ve en kısa sürede açılacağını, Çağlayan Göleti ödeneğinin hükümet politikası olarak yapımı bu yıl bitirilemeyecek olan göletlerin ödeneklerinin yapımı bitirilebilecek olan yerlere kaydırıldığını ifade ederken, Çağlayan göletinin de tamamlanmasının takipçisi olacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra sivil toplum kuruluşlarının örgütleri vedalaşarak Belediyeden ayrıldılar.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.