Recent Comments

AHMET DAVUTOĞLU’NA DAİR(3)


İlkokul 4 üncü sınıftayken annesini kardeşinin doğumu esnasında kaybeden Sare Davutoğlu, henüz 10 yaşındayken kadın doğumcu olmaya karar vermiş ve bu ideali için önüne gelen tüm engelleri adeta yıkıp geçmiş 27 yıldır kadın doğum uzman doktor olarak hizmet veriyor.

Afyonkarahisarlı Kundak ailesinin kızı olan Sare Davutoğlu, Konya doğumlu ve o da tıpkı 4 yaşındayken öksüz kalan Ahmet Davutoğlu gibi annesiz büyümüş ve bu kader birliği, Ahmet Davutoğlu ve Sare hanımı üniversite yıllarında bir araya getirmiş.
1980 yılında Eskişehir Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren Sare Davutoğlu, ardından en büyük hayalinin ilk evresi olan İstanbul Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi bölümüne kaydolur. Ahmet Davutoğlu ile de üniversitede tanışır ve 1984 yılında evlenirler. Son sınıfı ise henüz bir aylık bebeği Sefure ile okuyan Sare Hanım, 1987 yılında Kars'a mecburi hizmete gider.
 Eşinin 4 yaşındayken vefat eden annesi Meymune hanım'ın adını verdikleri ikinci çocukları, Sare Hanım'ın İstanbul'da sürdürdüğü mecburi hizmeti sırasında dünyaya gelir.
1990 yılının haziran ayında eşi Ahmet Davutoğlu'na Malezya'da bir üniversiteden gelen öğretim üyeliği teklifi üzerine, görevinden istifa ederek kızları ve eşi ile birlikte bu ülkeye giderler. 4 yıl yaşadıkları Malezya'da üniversite kliniğinde görev alır. Dönüşte 1995 yılında ihtisasa başlar ve 1999 yılında uzmanlığını üç çocuğuyla birlikte bitirir. Daha sonra İstanbul/Bahçelievler'deki özel yazıhanesinde hastalarına hizmet vermeye devam ediyor.
2009 yılında Dışişleri Bakanlığına getirilen Ahmet Davutoğlu'nun eşi olarak dış gezilere, davet ve aktivitelere katılan, diğer yandan mesleğini aksatmadan sürdüren, kurucusu, yöneticisi, gönüllüsü olduğu birçok sivil toplum kuruluşunun özellikle sağlık ve eğitim alanındaki projelerine destek veren Sare Davutoğlu'nun temposu bir siyasetçiyi aratmıyor.
Sare Davutoğlu'nun mesleği ile ilgili kriterleri ise çok keskin. Hayati bir tehlike yok ise kürtaja kesinlikle karşı olan Sare Davutoğlu, seminerlere ve toplantılara katılarak kürtaj konusunda bilgilendirme yapıyor. Son ana kadar normal doğum. Sezaryenle doğum yapılmasını da önermiyor.
Mesleki sorumluluğunu sivil toplum çalışmalarıyla birlikte sürdüren pek çok sivil toplum örgütünün kurucusu veya yönetim kurulu üyesi. Bu durumu hayat ve sivil toplum, ruh ve beden gibidir' cümlesiyle açıklayan Sare hanım, Meridyen Derneği'nin yönetim kurulu üyesi,
Dünya Yetimler Eğitim Vakfı Kurucu üyesi Sare Davutoğlu, uzun yıllardır üyesi olduğu Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Vakfı, sokakta yaşayan ve çalışan çocukların, suça yönelmelerini ve suç örgütlerinin eline düşmelerini engellemek ve onları topluma kazandırmak için örnek çalışmalar yürütüyor. Sare Davutoğlu'nun kurucu üyesi olduğu dernek 2006 yılından bu yana çok sayıda lisansüstü öğrenciye maddi destek sağlayarak sosyal bilimler alanındaki projeleri destekliyor.
 Dernek bir taraftan ilmi çalışmaları sürdürürken diğer taraftan Danimarka'da yaşanan karikatür krizi sırasında Hazreti Muhammed'i anlatan bir web sitesi kurarak yayın alanına da giriş yapar. http://www.sonpeygamber.info/ adresi çerçevesinde çeşitli siyer programları da gerçekleştiriliyor. Dernek, Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında ilmi seminerler, paneller ve münazaralar düzenliyor.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.