Recent Comments

Arkadaşın Kim


Hayırlı şeyleri öğretmenin en verimli zamanı küçük yaşta olanlara yapılandır. Babanın çocuğuyla baş başa kalıp bir şeyler öğretmesi, güzel örnek olması gerekir. Unutmayalım, ilgilenilmeyen çocuğu sokak yetiştirir. Suçlu olan sokak değil ebeveynlerdir.

Anne Baba olarak, millet olarak Allah'ın bizlere emaneti olan evlatlarımıza sahip çıkmazsak, emanete hıyanet etmiş oluruz. Bunun cezasını hem bu dünyada hem de ahirette çekeriz.

Çocuklara iman, kur 'an ve Allah'ın emirleri öğretilir ve yapmaya alıştırılırlarsa din ve dünya saadetine ererler. Topluma faydalı birer evlat olurlar. Bu saadette anaları babaları ve hocaları da onlara ortak olur. Bunlar öğretilmez ve alıştırılmaz ise bedbaht olurlar Kendilerine, anne babalarına ve topluma zarar verirler. Yapacakları her fenalığın, kötülüğün vebali, günahı aynı şekilde annesine ve babasına da verilir.

Bir babanın, evladını cehennem ateşinden koruması, dünya sıkıntılarından korumasından daha önemlidir. Cehennem ateşinden korumak da imanı, farzları ve haramları öğretmekle ve ibadete alıştırmakla mümkündür. Çocuklarımızı hem eğitmek hem öğretmekle mesulüz.

Bir babanın evladına yapacağı en büyük iyilik onu dinsiz, ahlaksız ve kötü arkadaşlardan uzaklaştırmaktır. Bütün kötülüklerin başı, fena ve kötü arkadaştır. İnsanın üç büyük düşmanı vardır; Nefis, şeytan ve kötü arkadaştır. Bunların içerisinde en tehlikeli olanı kötü arkadaştır.

Bunun için ana baba çocuğunu takip etmelidir. Kimlerle arkadaşlık kuruyor, nerelere gidip geliyor, hal ve hareketleri, davranışları nasıldır. Bunlar ihmale gelmez, çocuklar kontrollü bir şekilde takipte olmalıdır, çocuklar balık gibidir, nasıl ki; avucunuzdaki balığı çok sıkarsanız avucunuzun arasından kayar gider. Onun için aman çok dikkatli olalım.

Başıboş bırakılan çocuğu sokak yetiştir. Önceden çocuk evde de terbiye görürdü, sokakta da. Şimdi evde gördüğü terbiyeyi sokakta kaybediyor. Sokaktaki arkadaş çok önemlidir ne demiş atalarımız veciz bir sözde; Bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim

Ağaç yaş iken eğilir. Atasözü meşhurdur. Hayırlı şeyleri öğretmenin en verimli zamanı küçük yaşta olanlara yapılandır. Babanın çocuğuna zaman ayırması; onunla baş başa kalıp bir şeyler öğretmesi, güzel örnek olması gerekir. Yaşam tarzıma dikkat etmemiz gerekir.

Her baba çocuklarıyla ortak alanlar hobiler bulmalı bunları onlarla paylaşmalıdır. Birlikte spor, sanatsal, kültürel etkinlik yapılabilir, her hafta sonu mutlaka ailecek bir etkinlik yapılabilir. Ailede büyük baba, anneanne vb.pisikoloğ destek görevi yapabilirler.

Mutlu evlilikler, sağlıklı aileler, huzurlu toplumlar, güçlü devletleri oluştururlar.

Yapılan araştırmalar sonucunda ilgi gören çocuklar da kendi özgüvenleri oluşup büyüdüklerinde çok değerli insan olmuş kendilerine ve memleketlerine büyük hizmetler yapmışlardır. Anne ve babalar çocuklarına helal lokmalar yedirip, çocuklarını sevip, eğitip, öğretip topluma hayırlı bireyler olarak hazırlayarak elbette onlarla ilgileneceklerdir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.