Recent Comments

Bozkır Antalya Yolu için Teşekkür Ediyoruz


​Yayınlarımıza ses veren ve Bozkır-Antalya Yolumuzu geçde olsa tekrar trafiğe açan Konya Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız'a; Bozkır-Antalya yolunun sarp bir alanında heyelan sonucu çöküntü ve kaymaların bir an önce düzeltilerek trafiğe açılması için gazetemiz Bozkır Postası 30 Haziran 2014 tarihinde "Neredesin Ey Karayolları" başlığıyla çıkış yapmıştı. Gazetemizin bu çıkışına Karayolları Bölge Müdürümüz Mahmut Yıldız tarafından verilen talimatlarla çökmelerin meydana geldiği bölgede sil baştan hummalı bir çalışmaların başladığına tanık olduk. Gazetemiz Bozkır Postası 1 Eylül 2014 tarihinde de "Haberimiz amacına ulaştı" başlığıyla bir haber daha yapmıştı. O tarihli haberimizin içeriğinde ise, Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız'la görüşmemiz olmuştu. Bölge Müdürü Yıldız, "Bozkır-Antalya yolunu 10 Eylül 2014 tarihinde inşallah trafiğe açacağız" demişti ve açtı. Sözünde duran Bölge Müdürümüze bizlerde teşekkür ediyoruz.

Bozkır-Antalya yolundaki yol çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanarak "trafiğe açılmıştı" diye sevinmiştik. Fakat Bozkır-Antalya yolu üzerinde bulunan Yalıhüyük yaylası ile Avrana yaylasının arasındaki yol güzergâhı üzerinde, kış aylarında oluşan heyelan nedeniyle yolda büyük çökmeler olduğundan yol trafiğe kapatılmıştı.

Bozkır-Antalya yolundaki heyelan yolun yaklaşık olarak 9 aydır trafiğe kapalı kalmasına neden olmuştu. Yolun trafiğe ilk kapanmasından altı ay sonra, Bozkır-Antalya yoluyla ilgili gazetemiz Bozkır Postası, 30 Haziran 2014 tarihinde "Neredesin Ey Karayolları" başlığıyla sürmanşetten çıkış yapmıştı.

O tarihteki gazetemizin manşetten vermiş olduğu çıkışına sessiz kalmayan ve kulak veren, Karayolları Bölge Müdürümüz Mahmut Yıldız oldu.
Bölge Müdürümüz Yıldız'ın Bozkır-Antalya yolumuzda oluşan heyelan bölgesiyle bizzat kendisinin ilgilendiğini ve 4-5 defa heyelan alanına geldiğini de biliyorduk. Yolun biran önce trafiğe açılması için, Bozkır-Antalya yolundaki çalışmalara 15 Temmuz'da Karayolları Bölge Müdürümüz Mahmut Yıldız tarafından start verilmişti. Verilen bu startın ardından çalışmalara hummalı bir şekilde başlandığına da gazetemiz tanık olmuştu.
Bozkır-Antalya yolunun sarp bir alanındaki yerde heyelan sonucu çöküntü ve kaymanın bir an önce düzeltilmesi için Karayolları Bölge Müdürümüz Mahmut Yıldız tarafından verilen talimatlarla çökmelerin meydana geldiği bölgede sil baştan hummalı bir çalışmaların varlığına da Bozkır Postası gazetesi olarak yine tanık olmuştuk.
26 Ağustos 2014 tarihinde de gazetemiz Bozkır Postası Bozkır-Antalya yolundaki çalışmaları incelemek üzere o bölgeye tekrar gitmişti. Yoldaki çalışmaların başında Karayolları Bölge Müdürümüzü gördük. Böylece Bölge Müdürümüzle sohbet etme imkanını yakalamış olduk. Bölge müdürümüz Mahmut Yıldız ise, yoldaki çalışmaların çok yoğun devam ettiğini ve biran önce trafiğe açılmasını sağlamak için gece gündüz demeden gördüğünüz gibi çalışmalarımız devam ediyor diye ifade etmişti. 
Yapılan bu görüşmelerin üzerine Yıldız, "10 Eylül 2014 tarihinde Bozkır-Antalya yolunu inşallah trafiğe açacağız" demişti. Ama biz Bozkır Postası olarak, 1 Eylül 2014 tarihindeki gazetemizde "Haberimiz amacına ulaştı" başlığıyla bir haber daha yapmıştık. O tarihli haberimizde de bölge müdürü Yıldız, 10 Eylül 2014 tarihinde trafiğe açacağız demesine rağmen, gazetemiz ne olur, ne olmaz düşüncesiyle Bozkır-Antalya yolu 15 Eylül'de trafiğe açılacak diye haber yapmıştı. Bizim dediğimiz tarihten daha önce Bölge Müdürünün ifade ettiği tarihte yolumuz trafiğe açılmış oldu. Sözünde duran Bölge Müdürümüz Mahmut Yıldız'ı bizlerde Bozkır Postası gazetesi olarak kutluyor ve teşekkür ediyoruz.
Bozkır-Antalya yolunda heyelan nedeniyle yoldaki kaymanın ve çökmenin, yer altı su kaynağından oluştuğu belirtiliyor. O nedenle yoldaki çalışmaların basit bir çalışma olmadığını bizlerde gördük. Yaklaşık olarak yolda iki aydır çift ekibin gece gündüz çalışmalarına da mahallinde tanık olmuştuk.
Bozkır Postası Gazetesi olarak Konya Karayolları Bölge Müdürümüz Mahmut Yıldız'ın sözünü yerine getirmiş olması nedeniyle, Bozkır adına kendisini tekrar tekrar kutlar, teşekkür ve şükranlarımızı sunarız.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.