Recent Comments

Bozkır Ve Çumra’da İçme Ve Kullanma Suyu Projesi Yapımı Başladı


​Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bozkır ve Çumra ilçelerine bağlı dört mahalleye sağlıklı içme suyu hizmeti vermek için İçme ve Kullanma Suyu Projesi yapımına başladığını söyledi.Konya.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bozkır ve Çumra ilçelerine bağlı dört mahalleye sağlıklı içme suyu hizmeti vermek için İçme ve Kullanma Suyu Projesi yapımına başladığını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, sağlıklı su hizmeti verebilmek için mahalle ve ilçe merkezlerinde yürüttüğü çalışmalara devam ediyor.

Konu ile ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Su sıkıntısı yaşayan mahallelerimizin sağlıklı, kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyaçlarını aciliyet sırasına göre bir bir gideriyoruz" dedi. KOSKİ'nin Çumra ilçesine bağlı Tahtalı, Bozkır ilçesine bağlı Ayvalıca, Kayacılar ve Kildere mahalleleri İçme ve Kullanma Su Projesi yapımına başladığını belirten Başkan Akyürek, bu kapsamda dört mahalle için ana isale hattı, dağıtım isale hatları, terfi istasyonu, su yumuşatıcı arıtma tesisi ve su deposu olmak üzere beş farklı yatırımın gerçekleştirileceğini dile getirdi.

DÖRT MAHALLEYE 2 MİLYON 500 BİN LİRALIK SU YATIRIMI
Çalışmanın bölge halkı için son derece önemli olduğuna işaret eden Başkan Akyürek,
"Uzun yıllardır su sıkıntısı çeken Çumra ilçesine bağlı Tahtalı, Bozkır ilçesine bağlı Ayvalıca, Kayacılar ve Kildere mahallelerinde 2 milyon 500 bin lira maliyetli İçme ve Kullanma Su Projesi yapımına başlandı. Proje kapsamında; 8 bin 873 metre ana isale hattı, 8 bin 978 metre dağıtım şebekesi, 100 metreküp kapasiteli terfi istasyonu ve 300 metreküp kapasiteli su deposu ve yumuşatıcı su arıtma tesisi yapımı gerçekleştirilecek" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR YOĞUN TEMPODA SÜRÜYOR
Proje uygulamasına 8 bin 873 metre uzunluğunda ana isale hattı yapımına 150 milimetre çapında, uzun ömürlü, sağlıklı ve yüksek dayanıklılık özelliklerine sahip Duktil boru döşeme ile başlandığını kaydeden Başkan Akyürek, "Ana isale hattı üzerinde 4 bin 92'nci metrede 100 metreküplük terfi istasyonu yapılacak. Su, terfi istasyonundan 4 bin 781 metre mesafedeki Kayacılar Mahallesi'ne yapılacak 300 metreküplük su deposuna aktarılacak. Su deposundan Kayacılar, Ayvalıca, Kildere ve Tahtalı mahallelerine su şebekesi bağlantısı yapılacak. Depodan su, mahallelere cazibeyle verilecek" şeklinde konuştu.

UZUN ÖMÜRLÜ MALZEMELER KULLANILIYOR
Dağıtım şebekesi yapımında 90 milimetre çapında; yüksek yoğunluklu, dayanıklı, uzun ömürlü ve sağlıklı polietilen boru kullanılacağını dile getiren Başkan Akyürek, "Yapılacak su deposundan Tahtalı Mahallesi'ne cazibeyle su verilmesi için 5 bin 806 metre, Ayvalıca ve Kildere mahallelerinin su sorunu çözmek için de 3 bin 172 metre uzunluğunda su dağıtım şebekesi yapımı gerçekleştirilecek. Dört mahalleye su sağlayacak kuyu suyunun 52 Fransız sertliğinde olması, yani sert su sınıfında yer alması, içim konforu açısından uygun olmadığı için 15 Fransız sertliği seviyesinde arıtılması planlandı" dedi.

SUDA SERTLİK NASIL GİDERİLECEK?

8 litre/saniye kapasitesinde yapılacak yumuşatıcı su arıtma tesisinde, çok katmanlı kum filtresi ve otomatik yumuşatma ana üniteleri yer alacak. Su sertliğinin giderilmesi için su bünyesinde yer alan kalsiyum ve magnezyum iyonlarının istenmeyen miktarları iyon değişimi prensibiyle reçine bünyesine alınarak sudan uzaklaştırılması sağlanacak.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.