Recent Comments

HALA DAVULUN SESİ HOŞ GELMİYOR!..


30 Mart Yerel Seçimler geçeli yaklaşık altı ay geçti. Yeni Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'ün seçilmesiyle kendisine hayırlı olsun diyerek söz söylemek için erken zaman içinde takipçi olacağımızı yazmış yapmak istediklerinin ve yaptıklarının yanında olacağımız, yapmadıklarının ve yanlışlarında karşısında olacağız demiştik. Başkan isterse, olmasını düşündüğümüz aklımızdaki projeleri kendileriyle paylaşacağımızı yazmıştık.
Altı ay geçmesine rağmen hala Bozkır için umut verici bir proje bilgisi almadık. Bozkır'lı kiminle konuşsak bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz.
Geçtiğimiz günlerde bir dostumuzla telefonla konuşuyoruz. Dostumuz adeta imdat diye çığlık atıyordu.
Bozkır her geçen gün kan kaybediyor. Bozkır Postası haberleri, yazarları üstüne basa basa Bozkırın yok oluşunu yazıyor.

İKTİDAR PARTİSİ OLURSA DENİYORDU!...
Seçim öncesi iktidar partisi olursa Bozkır kalkınır denirken biz yazılarımızda iktidar partisi olması değil projelerin öneminden bahsetmiş, iktidarda kendi partisinden olmadığı için yatırım yapmıyorsa doğru bir tutum olmadığını yazmıştık.
İktidar Partisinden Belediye Başkanı seçilmesine rağmen hala Bozkır için umut verici nüfusu koruyacak, göçü geri getirecek umut veren bir proje duyumlarımız veya bilgilerimiz yok.
Tabi Başkan gelmesiyle birlikte Pazar yerinde ve çay kenarında güzel görünümler yaptı. Hakkını verelim ama Bozkır için önemli olan geleceği ilgilendiren projelerin olmasıdır.
Aslında burada yapılması gereken parti siyasetinden daha çok Bozkır siyaseti uygulanmalıdır. Birlikte parti gözetmeden neler yapılması gerektiğini konuşup, tartışıp yapılması gerekenleri yapmamız gerekmektedir.
Ama bunu seçimler sonrası da yazılarımızda; iktidar kim olursa olsun diğer muhalefet adayları ve başkanlarıyla, STK yöneticileriyle, bu konuda yararlanması gerekenlerle koordinasyon yapılmasını önermemize rağmen şimdiye kadar böyle bir şey yapılmadı, yapıldıysa da bizim haberimiz veya basında yer almadı.

HALA BÖLGENİN EN HAREKETLİ İLÇESİYİZ KIYMET BİLENE!...
Aktif nüfusu Seydişehir'den daha fazla olduğu Bozkır hala bölgenin en hareketli ilçesidir. Buna rağmen Bozkır hakkettiği ilgiyi görmüyor.
Bozkır postasının son sayılarına baktığımız zaman bunları görmek  mümkün.
Bozkır Postasının;  4 Ağustos 2014 Tarihli 796 sayılı nüshanın manşetinde  "Bu Adalet mi?" haberin içinde Seydişehir'de 306, Ahırlı'da 115, Yalıhüyük'te 9 asker uğurlanırken, Bozkır 404 Asker uğurluyor amam şube Seydişehir'de. 11 Ağustos 2014 Tarih 797 sayılı nüshanın manşetinde  "Gurbetçi gitti Bozkır boşaldı." Denildi.  Demek ki, Bayram dışında gurbetçiyi çekecek bir durumun olmadığını gösteriyor. 8 Eylül 2014 Tarihli 801 sayılı nüshada "Komşu İlçe Seydişehir'e 26 Milyon Liralık yatırım" manşeti gösteriyor ki, hala Bozkır iktidar partisi belediyesi olmasına rağmen bir şey alamadı. 18 Ağustos 2014 tarihli 798 sayılı nüshanın manşetinde olduğu gibi verilen sözlerin yapılanların ve yapılmayanların her zaman takipçisi olacağız.   
Asıl problem Bozkır için kayıpları telafi edip, nüfusu korumak, göçü geri getirecek projeler yapmak.  Yoksa yakın tarihte Bozkır diye anılarımızı anlatıp nüfussuz dağlardan bahsedeceğiz. Biz değilse gelecek neslimiz. Yada birileri zaptedip biz ağzımızı açıp baka kalacağız!...
Selametle
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Sayın yazar, öncelikle Bozkır'ın mahallelerinin su, alt yapı, çöp toplama ve yol sıkıntılarının bu dönem içinde bitirilmesini Konya ve Bozkır yönetiminden bekliyoruz, bunun yanı sıra Bozkır da otogar yapılması ve pazar yerinin genişlemesi yada taşınması gibi halkı rahatlatacak projeleri de bekliyoruz, lakin militan siyaseti, Bozkır'dan ve Konya'dan daha üstün tuttuğunuz için, yıpratma faaliyetine bodoslama dalmışsınız, gerçi Başbakanımız sayın prof. dr Ahmet Davutoğlu'nu Ak Parti genel başkanı seçilmesini de eleştirmiş ve başbakan olmadan, eski Türkiye'nin yazarları gibi 'işaret parmağınızı göstererek' (ben öyle algıladım) İRADELİ BAŞBAKAN OL AHMET DAVUTOĞLU!... yazınızın başlığıdır, röntgen filminizi herkese göstermiş oldunuz, yazılarınızdan anladığım kadarıyla, milliyetci kılıfında ulusalcısınız, bundan önceki değerli belediye başkanı, sizin yakın durduğunuz bir partideydi ve 5 yıl görev yaptı, yaptıkları değerli çalışmaları ve hayata geçirmek isteyip de yapamadıkları yada yarıda kalan projelerini bizlere bu sayfalardan açıklasanız da bizlerde aydınlansak değil mi, 5,5 aydır görevde olan bir başkanın, bunun 1,5 yada 2 ayı tebrik ve belediyeyi tanıma olarak düşünürseniz 3,5 , 4 ay gibi bir zaman, bilemiyorum..... ben doğru haberciliğin yada eleştirinin realiteye uygun olmasını beklerdim, içine bürokrasi emeklisi gazetenin kaçması bir nebze anlaşılır ama sözcünün yutulmasına asla tahammül edilmez, saygılarımla.

    YanıtlaSil