Recent Comments

Başkan Çetin;Cumhuriyetimiz 91 Yaşında


​Milletleri var eden en güzel değerlerden biride milli bayramlardır.

Yurttaşların, birbirleriyle en iyi iletişim kurmalarına, tüm güzellikleri gönülden paylaşmalarına vesile olur.

Cumhuriyet Bayramımız, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyetimize kazandırdığı en büyük değerdir.

Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutladığımız bugünlerde, zaman tünelinde hafızamızı bir yoklayıp şöyle bir gezinelim; bakalım. Nerelerden nerelere gelmişiz. Birçok badireleri atlatarak bugünlere geldik. Bağımsızlık savaşı veren mazlum Afrika ve Asya ülkelerine örnek olduk.

Bugün geldiğimiz noktada: Türkiye Cumhuriyetinin bu özelliğini çekemeyen fitne şer güçleri, ortalığı toza dumana katıp bulanık suda balık avlamak istiyorlar.

Bugünleri gören Atatürk, Gençliğe Hitabesi'yle durumumuzu ne güzel özetlemiştir. Fazla bir şey yazmama da gerek yoktur; sanırım. Yeniden bir daha bir daha okumak lazım.

Gençliğe Hitabenin Günümüz Türkçesi ile
Atatürk'ün Türk Gençliğine Hitabesi

Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi:

''Ey Türk gençliği! Birinci görevin Türk bağımsızlığını, Türk cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır.

Varlığının ve geleceğinin tek temeli budur. Bu temel senin en değerli hazinendir. Gelecekte bile, seni bu hazineden yoksun bırakmak isteyecek iç ve dış düşmanların olacaktır. Birgün bağımsızlık ve cumhuriyeti savunmak zorunluluğuna düşersen, göreve atılmak için, bulunduğun durumun olanak ve şartlarını düşünmeyeceksin! Bu olanak ve şartlar, çok elverişsiz bir özellikte ortaya çıkabilir. Bağımsızlık ve cumhuriyetini yok etmek isteyecek düşmanlar, bütün dünyada eşi görülmemiş bir galibiyetin temsilcisi olabilirler. Zorla ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri ele geçirilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve ülkenin her köşesi eylemli olarak ele geçirilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acı ve daha tehlikeli olmak üzere, ülkenin içinde iktidara sahip olanlar duyarsızlık, sapkınlık ve hatta ihanet içinde bulunabilirler. Üstelik bu iktidar sahipleri, kişisel çıkarlarını işgalcilerin siyasi istekleriyle birleştirebilirler. Ulus fakirlik ve çaresizlik içinde yorgun ve bitkin düşmüş olabilir.

Ey Türk geleceğinin evladı! İşte, bu durum ve şartlar içinde bile görevin Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır.

Gereksinim duyduğun güç damarlarındaki asil kanda bulunmaktadır!'' (http://www.youtube.com/watch?v=rDso2ieu5KE)

Türkiye Cumhuriyeti, bize miras değil emanettir. Emanete ihanet etmeden bir hane kalana kadar sonsuza dek koruyacağız, sahip çıkacağız.

Sorkunlu da, milletimizin ortak değerlerinin yaşatılmasına neme lazım demeden her türlü katkıyı vermelidir.

Vatanımızı korumada ve savunmada, bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde, hastalıklarda, afetlerde, komşu komşunun külüne muhtaç olduğu zamanlarda, gönülden gönüle bağ kurup birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Haslet duyduğumuz bu özellikleri hep birlikte ben demeden biz diyerek yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, ortak paydası vatanımız olan tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde coşkuyla kutlarım.

Herkese selam.
Sağlıklı ve mutlu kalın.
Hazırlayan: Hüseyin Çetin-SorkunDer Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.