Recent Comments

Bozkır Kaymakamlığı Cumhuriyet Koşusu Düzenliyor


Bozkır Kaymakamlığının Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamaları çerçevesinde tertiplediği ilçemiz bünyesinde görev yapan emniyet, sağlık personeli ve milli eğitim bünyesinde görev yapan beden eğitimi öğretmenlerinin ortak koordinasyonu ile 27 Ekim 2014 tarihinde İlçemizde Halk koşusu gerçekleşecektir.
Cumhuriyet Koşusunda amaç; İlçemizde yaşayan halkımızı, Cumhuriyetimizin 91. Yıl coşkusuyla buluşturmak, atletizm sporunu yaygınlaştırmak ve spor aracılığıyla insanlar arasında sosyalleşme entegrasyonunu artırmaktır.

İlçe merkezi ve mahalle yerleşim yerlerinden katılımı sağlanabilecek olan yarışlara 7’den 70’e her yaş grubundaki koşucular ve halkımız katılabilecektir.

Yarışmalarda ilk 10 dereceye giren koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecektir.

Yarışma hakkında detaylı bilgiler aşağıda mevcut olup, Cumhuriyetimizin 91. yıl coşkusunun yarışmalarla kutlanmasını diler, etkinliklere katılacak olan sporcu ve halkımıza da başarılar ve iyi eğlenceler dileriz.



Bozkır Kaymakamlığı

1a-proğram

Yarışma Tarihi : 27 Ekim 2013 Pazartesi

Yer : Çat Mantakı yolu-Bozkır anıt meydanı

Son Başvuru : 24Ekim 2014 Cuma günü Saat 17:00

Yarış Programı :

09:00 – 09:30 Yarışma Alanında Buluşma

Koşu Hazırlıkları ve Numara Kontrolü

09:30 – 10:00 Teknik Bilgilendirme

Yarışma Direktörlüğünce Brifing- Baş Hakem Uyarıları

10:00 3 km. Halk Koşusu ( Erkek) Startı (35 yaş ve üzeri)

11:00 5 km. Koşusu ( Erkek) Startı (34 yaş ve altı)

12:00 – 12:30 Promosyon & İkram Dağıtımı ve Sonuçların İlanı

13.00 Tüm Kategoriler İçin Ödül Töreni

Not: Organizasyon Komitesince Yapılabilecek Zaruri Program Değişiklikleri İlgililere Duyurulur.



1b-Kayıt Bilgileri

Başvuru şekli: Başvurular Bozkır Kaymakamlığı hizmet binasında ilgili birim (Cumhuriyet Koşusu stantından) tarafından yarışmaya katılacak olanların şahsen yapmaları gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: Başvurular 8 Ekim 2014 Pazartesi günü başlayıp, 23 Ekim Cuma günü saat 17:00’ye kadar yapılabilir.

Detaylı Bilgi: Yarışmayla ilgili detaylı tüm bilgiler Bozkır Kaymakamlığımızın 0 332 426 1999no.lu telefon numarası yada http://www.bozkir.gov.tr/ adresinden öğrenebilirler.

Göğüs Numaraları: Göğüs numaraları kayıtlarını usulüne uygun yaptıran koşuculara verilecektir. Göğüs numaraları; 24 Ekim Cuma günü tarihlerinde, Bozkır Kaymakamlığımızın yarışma ile ilgili birimi olan ilgili Cumhuriyet Koşusu stantlarından, 08:30 - 17:00 saatleri arasında kimlik ibrazı sonrası teslim alınabilir.

1-c Genel Bilgiler



Kurallar:

1. Yarışmalar; Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak yapılacaktır.

2. Yarışma; İlçe merkezi ve Bozkıra bağlı mahallelerde ikamet eden bütün halkımıza açıktır.

3. Koşulara katılımda mesuliyet katılımcılara aittir. Koşulara katılacak yarışmacıların sağlık raporu almaları zorunludur. Bozkır Kaymakamlığı , Atletizm Federasyonu ve Bozkır Gençlik Hizmetleri ilçe Müdürlüğü her türlü mesuliyetten muaftır.

4. Yarışmalara hem bayan hem de erkek koşucular katılabilecektir.

5. Yarışmaların süresi 45 dk olup bu süreyi aşan koşucuların dereceleri değerlendirmeye alınamayacaktır.



1-d Yarışmanın Parkuru: Yarışmalarda aşağıdaki güzergâh planları izlenir.



3 km koşusu (35 yaş ve üzeri)Çıkış Akçapınar mahalle yolundan komite tarafından belirlenen start yerlerin den verilecek bitiş noktası ise Bozkır Atatürk Anıt meydanında sona erecektir.

5 km. halk koşusu (34 yaş ve altı)

Çıkış Akçapınar mahallesi yolundan komite tarafından belirlenen start yerlerin den verilecek bitiş noktası ise Bozkır Atatürk Anıt meydanında sona erecektir.

Not: Yarışma parkurlarında güvenlik veya özel bir nedenle yapılabilecek güzergâh değişikliği, katılımcılara göğüs numaraları tesliminde bildirilir.

Not: Yarışmaya kabul olunan katılımcılar Bozkır Kaymakamlığının tahsis ettiği araçlarla Bozkır Atatürk anıtı önünden 27 Ekim Pazartesi günü saat 8.30 start yerlerine götürülecektir



Diğer Bilgiler

Sağlık & İlk Yardım:

Yarış alanında ve yarış parkuru boyunca donanımlı ambulans görev yapacaktır. Sağlık ekibi yarış programı boyunca görev başında bulunacaktır.

Sağlıkla İlgili Öneriler:

Yarış öncesi mutlaka muayene olunuz. Solunum yolları şikayetleri ve kalp hastalıkları olanların doktor oluru olmadan yarışmaya katılmamaları özellikle önerilir. Yarışa uykunuzu almış ve dinlenmiş olarak katılmalısınız. Yarış sabahı kahvaltınızı erken yapınız ve asitli vb. içeceklerden kaçınınız. Spor ayakkabınızı mutlaka çorapla giyiniz. Yarış esnasında oluşacak herhangi bir sağlık problemi durumunda yarışı terk ederek, yakınınızdakilere durumu bildiriniz veya sağlık görevlilerinden yardım isteyiniz.

Güvenlik

Yarışların güvenliği Bozkır emniyet ve trafik görevlilerinin aracılığıyla sağlanacaktır. Güvenlik ve acil durum gerektiren hallerde tüm katılımcıların ilgililerle irtibata geçmesi gerekmektedir.

Organizasyona İlişkin Sınırlamalar

Bozkır Kaymakamlığı Cumhuriyet Koşusu atletizm branşında bir koşu organizasyonudur. Yarışlara; bisiklet, motosiklet, paten ya da herhangi bir başka tekerlekli ya da tekerleksiz araçla katılıma izin verilmez.

Kıyafet

Koşucuların yarışlara uygun spor giysileri ve spor ayakkabılarıyla katılmaları gerekmektedir. Kullanılacak giysi ve gereçlerde herhangi bir dini, siyasi, politik, vb. içerikli slogan, reklam veya yazı taşımak/bulundurmak yasaktır.

Promosyon & İkramlar

Yarışmayı tamamlayan ilk 5 koşucuya anı madalyası ve yarışmaya katılan tüm koşuculara meyve suyu ve su ikramları yapılır.

Kişisel Eşyalar:

Katılımcılar, eşyalarının güvenliğini kendileri sağlayabilir , koşucuların da para veya değerli eşyalarını yanında getirmemeleri önerilir. Organizasyon komitesi teslim alınmayan zimmetlerden sorumlu olmayacaktır.

Ödüller

3 km ve 5 km. Halk Koşusu birbirinden ayrı koşulardır bu yüzden koşucuların derece ve ödüllendirmeleri ayrı ayrı hesaplanır.



2 kategoride de ilk 3 dereceye giren koşuculara nakdi ödül, aynı zamanda dercesine göre; 1.lik, 2.lik ve 3.lük madalyası verilir.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.