Recent Comments

HADİM’E DİYALİZ ÜNİTESİ KURULUYOR


​Hadim Devlet Hastanesi Başhekimi Barış Balasar Hadimlilerin uzun süredir merakla beklediği Diyaliz Ünitesi için müjde verdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Hadim Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Uzm. Dr. Barış Balasar göreve başladığı ilk günlerde en fazla ihtiyaç duyulan birimin diyaliz ünitesi olduğunu ve bu yönde çalışmalara başladığını belirterek: "Bu eksikliğin bir an önce giderilmesi için Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu ile bilgi alış verişinde bulundum. Başkan Ahmet Hadimioğlu gerekli tüm desteği vereceğini söyleyerek yakından ilgilendi. Maddi yardımının yanı sıra inşaat işlerini de üstlenerek desteğini her geçen gün arttırdı. Üniteye 1'i Hepatitli hastalar olmak üzere son teknoloji toplam 6 cihaz Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edildi. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz ve hayırsever işadamlarının da desteği ile Su ve Arıtma Sistemi kurulması sağlanacak. Bu yönde desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanlığı'na, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu'na, . Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz ve hayırsever işadamlarına teşekkür ediyorum " Dedi.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu çalışmaları yerinde inceleyerek başhekim ve hastane müdüründen bilgi aldı.

Başkan Hadimioğlu da yaptığı açıklamada "Son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi Hadim bölgesindeki diyaliz hastalarında artış olduğunu üzülerek öğrendim. Bildiğim kadarıyla bölgemizde 7 ila 9 kişi diyalize bağlı olarak yaşamını devam ettirmekte. Yaz aylarında bu sayı 20 kişiye kadar ulaşmaktaydı. Bu tablo karşısında başhekimimiz ile birlikte başlattığımız çalışmalarda olumlu neticeler aldık. Belediye olarakta  her türlü destek ve imkanlarımızı seferber ettik. Allah'ın izniyle 3 ay sonra faaliyete geçirilmesini hedefliyoruz." Dedi.

Yaklaşık maliyeti 600.000,00 TL. olan ünite 2015 yılı başlarında faaliyete geçmesi hedefleniyor.

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.