Recent Comments

Hisarlık’ta 15 Yıllık Su Özlemi Sona Erdi


​Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü yıllardır susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin, sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gideriyor. Bu kapsamda KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, Bozkır İlçesi Hisarlık Mahallesi'nde açılan sondaj kuyusu ile içme ve kullanma su ihtiyaçları karşılandı.

Bozkır İlçesi Hisarlık Mahallesi daha önce içme suyunu mevcut sondaj ve gurup membadan sağlıyordu. Bu kaynaktan da mevcut depoya toplam 2 buçuk litre/saniye su iletiliyordu. İletilen su, mahallenin içme ve kullanma suyunu karşılamada yetersiz kaldığı için mahalle 15 yıldır su azlığı problemi yaşıyordu.

İçme suyu yetersiz olan Bozkır Hisarlık Mahallesi'ne sağlıklı su temini maksadıyla yapılan yer belirleme ile 240 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan temin edilen 6 litre/saniye su mevcut gömme depoya 4 bin 500 metre uzunluğunda yeni yapılacak isale hattı ile terfi edilecek.

Konu ile alakalı duygularını dile getiren Hisarlık Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Özdemir, başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Özdemir, "Şu an büyük bir feraha kavuştuğumuzu söyleyebilirim. İnşallah sonu da hayırlı olur. Yaklaşık 15 yıldır bu sorunu yaşıyorduk. Yaz aylarında 4 bine yakın nüfusumuz oluyor. Özellikle bu sene çok büyük bir sıkıntı yaşadık. 12 gün suyu kapatıp, 1 gün su verdiğimiz günler oldu. Bazı evlere bir buçuk ay hiç su girmedi. Sadece insanlar değil, 2 bin üzerinde hayvanımız var, onlar da susuz kaldılar. Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne sorunumuzu ilettik, Allah razı olsun tankerlerle, çeşitli araçlarla bu sorunumuz giderildi. Bugün ise yıllardır beklediğimiz hizmete kavuştuk. Bu hizmetin kazandırılmasında Tahir Başkanım başta emeği geçenler iki cihanda da bolluk içinde yaşasın. Allah hepsinden razı olsun" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.