Recent Comments

İBRETLİK FELAKETİN 100. YILI


"Kurtulmaya azmetti baştanbaşa millet,

Kâfi mi değil, yoksa son ders-i felaket" Akif

İktidarı ellerine geçiren Liberal ve dindarlar, ilk yaptıkları Cumhuriyeti kuranların yaptıkları her şeyi kötüleme, halkın hoşuna gidecek sözler söyleme, geçmişle bir hesaplaşma başlatmadır. Bu İşi abartıyorlar. Fakat oylarını da artırıyorlar. Osmanlı ve bizde Merkezi hükümetin aymazlıkla uğraşması sonucu ittihatçılık, 1960, 12 Eylül ve 28 Şubat gibi olaylar vuku bulmuştur. Bütün olumsuzlukları askere ve vatanseverlere yıkmak alışkanlık haline getirilmiştir. Binaenaleyh vatanı ve milleti imha etme hazırlığı içinde olanlara bir çocuk hassasiyeti etmek alışkanlık haline getirilmiştir.

Şimdi iktidar, kendi aymazlığıyla meydana gelen olayları birilerinin üzerine yıkmaya gayretindedir. Geçmişle başlatılan akılsızca hesaplaşmaya son verilmeli, yanlışta ısrar edilmemelidir. Balkanlardaki olaylar günümüz devlet adamlarına bir ibret olmalıdır."

Bulgaristan'daki olayları çözme amacıyla Mithat Paşa Hilalin yanına haçta astırmıştı. Hiçbir yararı olmadı. Yönetim olanlar bu düşmanı ve gücünü tanıyamamıştı. Osmanlı bürokrasi olayların ne kadar gerisinde kaldığı sonuçlarıyla ortaya çıkmıştır. Devleti idare edenler olaylara teşhisi yanlış koymuş, cemresini devlet ve halk ödemiştir. Bugünkü devletin nasıl kurulduğu, idarecilerin zorlu tehlikelerle yüz yüze kaldığı yakın tarihi bilenler biliyor. Aksi takdirde yanlış teşhis koyup yanlış tedavi yapılırsa, Allah korusun ipin ucu kaçar. Ortadoğu'ya benzememiz kaçınılmaz olur. Büyük devlet lafı önlemeye yetmeyecektir.

Cihan harbi öncesi, İslam âlemi Osmanlı yanında savaşa girmesi için iktidar cihat ilan edilecekti. Enver Paşa,  konuyu Kazım Karabekir Paşaya açar. Karabekir Paşa "Vatan için Türkler, ister cihat ilan et, ister etme. Canlarını bu uğurda feda eder. Diğerleri ise, cihat ilan etseniz bile fayda vermez" cevabını vermiştir. Nitekim sözleri gerçek oldu. Türkün Türk'ten başka dostu yok sözünü ayıplamamak gerekir.  

12 yıldır iktidar, Türk milleti ve Türk halkı demek yerine, sık sık Kürt, Roman, çeçen, Gürcü ve diğer sözleri telaffuz ederek halkın arasına fitne sokmuştur. Hem böyle söylüyor, inancı kullanarak da birlik beraberlikten söz ediyor. Önce kirletiyor, sonra temizlemeye çalışıyorlar. Devlet, görünürde Müslüman Türk ve tüm Müslüman ülkelere el uzatması ve yardımcı olabilmesi için asgari bir Almanya gücünü sahip olması gerekir. Çizmenin dışına çıkılırsa, ülke felakete götürülür.

Amerika'nın başa çıkamadığı bir coğrafyayla, Müslüman kardeşliği Argümanını kullanarak, olaylara bulaşmak doğru olmamıştır. Ülke, bu nedenle sıkıntıya düşürülmüştür. Binaen aleyh, devletin zayıf anını kollamak için Kış uykusuna çekilmiş yılanlar, çıyanlar ve alçaklar bir sözle uyanmışlar. Ülkenin her tarafını ateşe vermişlerdir. Bu güruhu destekleyen aymazlar bir zamanda, Hepimiz Ermeni'yiz, hepimiz Hıristiyan'ız diye bağırmışlardı. Haykırıyoruz. Hepimiz Türk Milleti ve Türk halkının bir parçasıyız.

Mevlana, Bir Türk, Bir Arap ve Rum'un ortak parayla üzüm almak istediğini anlatıyorlar. Her biri Kendi lisanındaki üzüm ismi söylüyor. üzüm almakta anlaşamamışlar. Bir manav bunları dinleyince gelin hepinizin istediğini alayım, der. Manavdan üzümü alır. Münakaşayı böylece bitirir. Türkiye'nin sorunu üzüm ismi üzerinde anlaşamamaktır. Türk milleti ve Türk halkına mensup olmaktan herkes memnunken, iktidarla birlikte halkın kafası karıştırılmıştır. Türk Milleti sözüne ırkçılık atfedenler, Akif'in İstiklal marşındaki "Sana yok ırkıma yok izmihlal" mısrasına ırkçılık arayan aymazlar seviyesine düşülmüştür.

Rahmetli Özal'la birlikte Avrasya'dan Çin Seddi'ne sözleri dilimize persenk olmuştu. Bu hayalden vaz geçildi. O kadar ileri gidilmişti ki, Allahın levh-i mahfuzda yazdığı sözü uydurulmuş, mecburuz denmişti. Bugün 13.10 tarihli y.Şafakta Hasan Albayrak İslam âlemiyle ilgilenmeyi bu kadere benzetmiştir. Hâlbuki hayalle gerçek arasın ince çizgiyi iyi ayarlamak lazım. İçimizdeki bozukluğu düzeltmeden, İslam âlemini kurtarmaya yönelme bir izansızlıktır. Hâlbuki güç olmazsa, inancın bir işe yaramadığı, Osmanlı'nın ilan ettiği cihatta da görülmüştür.

Cemal Çalışkan

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.