Recent Comments

İt Dalaşına Katılmayalım

"Saddam'a oynadıkları oyunun bir benzerini de Türkiye'ye oynamak istiyorlar. Şimdi televizyonlarda konuşanlar, Irak'a dâhil olmadık söz söylemeye hakkımız olmadı. Bu bir fırsat kaçırmayalım diyeceklerdir. Şayet Suriye meselesine de dâhil olmazsak Orta Doğudaki oluşumlarda söz söyleme hakkımız olmayacaktır, diyeceklerdir. Bunlar, Türkiye'nin içerdeki gücünü zayıflatıp bir başka projenin oluşmasını perde arkasından destekleyenlerdir.

İkiz kuleler öncesi soğuk savaşın bitiminden itibaren "İslam'ı" düşman kabul etmişler, askeri tatbikatlarını bunun üzerine kurgulamışlardır.  O zamanlar basında bunlar çıkmış, kimse de yalanlamamıştır. İkiz kule olayından sonra başta Amerika ve onun yardakçıları Batı, bu planlarını çeşitli isimler altında uygulamaya koymuşlardır. Sırasıyla halkı Müslüman olan ülkelere cehennemden fazla dayanılmaz bir hayatı yaşatmayı reva görmüşlerdir. Girdikleri yelerde ırza geçmeler, Kuran'ı Kerime hakaretler görülmüştür. İşid gibi örgütler boşuna mı çıkmıştır. Sadece Müslümanların evde çayını içerek Müslüman'ın namusunu kurtarmak gayesiyle bir şeyler yapmak içinde bulunanları suçlamak kolaydır.

       Önce Afganistan'ı "siz Ladini koruyorsunuz diye işgal etiler. Planlarını uygulama başlangıcı yaptılar. Sonra Saddam teşvik edilerek Kuveyt'i işgal ettirdiler. Sonrada döverek gerisingeriye çıkarttılar. Irak'ı işgal etmek için tehlikeli gaz stokları ve Elkaide'ye yardım bahanesini uydurdular. İkinci körfez savaşını başlattılar. Iraklılar arasında Kıyamete kadar barışın olmayacağı bir düşmanlık ateşini yaktılar. Basında yer aldığı gibi sıranın Suriye, sonra da Türkiye'de olduğu sözleri ediliyordu. Sıra Suriye'de.

      Suriye İktidarı önceki yıllara nazaran halkını daha mutlu etme açılımları başlattı. Bunu yapma gayreti fırsatını çok gördüler. Çünkü tilki tavşanı yemeyi kafasına koymuştu.  İsrail için düşman kabul edilen devletleri,  aşiret devletleri haline getireceklerdi. Bu iş için Türkiye payanda olarak kullanılacaktı.  Önce bu iş için İçeride çok az bir azınlığı kışkırtarak Suriye devletine isyan ettirdiler. Oradaki halkları bir birlerine düşman ettiler. Tıpkı Irakta yaptıkları gibidir.

     Türkiye'ye hangi yemi verdilerde gemsiz at gibi şahlanarak bu ateşe el atarak yardımcı oldu?  Şimdi sıra Türkiye de. Pis işlerine Türkiye'yi fiilen ortak etmek istiyor ki, gücünü kaybetsin, isteklerine kolayca ram olsun.  İktidarda bulunanlardan birisine galiba, Osmanlı padişahlarının ruhları tenasüh etti. Yeni fetihler yapma umudu sardı. Müsaadenle bunu sana yedirmezler. Atatürk'ün dış siyasetinden ayrılma. Yoksa Padişahlığı ve Hakan olmayı kafanıza mı koydunuz?

       Hitabet yeteneğiyle Tayyip Bey, Alpaslan'ın ordusunu etkilediği gibi halkına etki yapıyorsun. Halk desteği arkanda var. Önüne kimse çıkamaz. Fakat tarihten ders al bu millete acı. İşte Suriye işinde yem verenlerin hiçbiri arkandan gelmediler. Türkiye bir başına kaldı.

      İktidar bunların Türkiye'nin aleyhine olduğunu bile bile içeride oy oranını artırmak için her konuda olduğu gibi dünyaya nizam vermeyi yüksek sesiyle ilan ettiler. Başarılı da oldular. Yeniden oylarını artırdı. Her konuşmasını Osmanlıya ve din üzerinden propagandasını yaptı ve kazandı. Bu siyasetle hem mazlum Arap halklarını hem de gelecekte Türkiye'yi ateşe attılar.

      Bu iktidar Cumhuriyeti kuranların takip ettiği dış siyaseti pasif görüp aktif hakle getirdiğini söyledi. Fakat hiçbir müspet sonuç doğurmadı. Aktif hale getirdiği şey dışarıda karşılığı olmayan yüksek sesle boş atıp tutmalardır. Türk halkı ve Türk devleti ne kazandı? Dört tarafımız düşmanla doldu. Hani Çevremizde oyun kurucu hale gelecektik. Bizi dinleyen var mı?

      Kutsal Dinle beraber başörtü devamlı kullanıldı. Bu iki sözcük ne sihirli bir nesneymiş ki, Hz. Musa'nın Asası gibi İktidarın olumsuzluklarını zafer çevirdi. oylarını artırdı. Bunu savunanları da Karun gibi Âlim-makam sahibi ve zengin yaptı. Her biri televizyonlarda, gazetelerde ahkâm kesmek için makam sahibi yapıldılar. Ya bu millet dayak yemedi, ya da başına bir gelecek var?

   İktidarla paralel yapı arasında, Cemal Abdülnasır İhtilal öncesi Müslüman kardeşlerle ittifak yaptığı dönem akla geliyor. Cemal Abdülnasırın iktidara geçmesinde Müslüman kardeşler yardımcı olmuştu. Sonra da İktidara geçince başta Seyit Kutup olmak üzere birçoğunu idam etmiş, sayıları otuz beş bine varan mensuplarını da hapse tıkmıştı. Çünkü devlet yönetimi camideki konuşmalarla olmayacağı günümüzde Mısırda yeniden görülmüştür. İktidarın Haşhaşılar diye ilan ettiği kesimle Cemal Abdülnasırın yaptığı gibi ortaklık yapmadı mı? İktidar olduğu günden itibaren kendileri için tehlikeli Gördükleri her kesimi kolayca yollardan temizlemediler. Ne zaman ki, iktidarın hırsızlıklarına, haramzadeliklerine cemaat ortak olmadı, göz yummadı. Cemal Abdülnasırın Müslüman kardeşlere yaptığı gibi her yerden adamların hayat haklarını ellerinden aldılar.

 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.