Recent Comments

KAYMAKAMIMIZ MUSTAFA DEMİR’İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI


Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 86. Yılı, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 33. yılını aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

“Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” diyen Atatürk çağdaş Türk eğitiminde çok büyük anlam ve önem taşıyan Millet Mektepleri Başöğretmenliğine kabul ederek öğretmenlik mesleğine çok somut ve etkin bir biçimde katılmıştır. Bu katılımıyla Öğretmenlik mesleğine verdiği değeri göstermekle birlikte, onur ve saygınlık kazandırmış öğretmenlik mesleğini yüceltmiştir.

Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Çocuklarımızı küçük yaşlarından itibaren emanet ettiğimiz öğretmenler, onlar üzerinde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak, onları şekillendirir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İlçemizde ve Ülkemizde görev yapan tüm öğretmenlerimizin "Öğretmenler Gününü" kutluyorum. Başta başöğretmen Atatürk'ü, görevi başında şehit olmuş aziz eğitim şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş, hepimiz üzerinde hakkı olan öğretmenlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. Emekliye ayrılan, halen görevde olan ve bu göreve yeni başlayan tüm öğretmenlerimize aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarılar temenni ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.