Recent Comments

Konya'da İhmal Edilen Afet Bölgeleri İyileştiriliyor


​Konya'da, geçen 50-60 yıllık sürede heyelan, sel ve kaya düşŸmesi riski nedeniyle Afete Maruz Bölge ilan edilen yerlerin iyileşŸtirilmesi için çalışŸma başŸlatıldı.

Konya Afet ve Acil Durum MüdürlüğŸünün başŸlattığŸı çalışŸmada 61 bölge önceliklerine göre ele alınacak. İlk proje Bozkır ilçesine bağŸlı Dereköy Mahallesindeki kaya düşŸmesi riski olan bölge için hazırlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşŸkanlığŸı'na (AFAD) gönderilen ve kabul edilen projenin ihalesi yapıldıktan sonra 2015 yılında üç ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Dereköy'deki çalışŸma tamamlandıktan sonra, 50-60 yıldan buyana heyelan, sel baskını veya kaya düşŸmesi gibi riskler nedeniyle rapor tutulan başŸta tarihi Sille Mahallesi olmak üzere diğŸer yerlerle ilgili projeler hazırlanacak.

Bozkır ilçesindeki Dereköy Mahallesinde kaya düşŸmesi riski olan bölge için hazırlanan ve kabul edilen proje ile çelik bariyer ve kaya ıslahı yapılacak. 

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, bundan yaklaşŸık 50-60 yıl önce Afete Maruz Bölge statüsünde bekletilen, yapı ve ikametgaha yasaklı olan riskli yerlerin programa alınarak iyileşŸtirilmesi yönünde çalışŸma başŸlattıklarını söyledi.



İhmal edilen yerlerin yeniden ele alınmasının söz konusu olduğŸunu belirten Tosun, şŸöyle konuşŸtu:
"Konya'da Afete Maruz Bölge kararı alınan 61 tane yer var. Bundan 50 yada 60 yıl önce gidilmişŸ. Mühendisler orada rapor tutmuşŸlar. Afete Maruz Bölge önermişŸler. Bayındırlık BakanlığŸı zamanında karar alınan bu bölgelerle ilgili iyileşŸtirme çalışŸması yapmak için projeler hazırlıyoruz. 'İnsanları yerinden yurdundan etmeden iyileşŸtirme çalışŸmamızı yapalım. Oradaki insanların riskleri giderilsin. Yasaklı alandan çıksınlar' diye Bakanlar Kuruluna teklif edilecek. İyileşŸtirme, yani ıslah çalışŸması yapılabilecek bölgelerin Afete Maruz Bölgeden çıkarılmasını teklif edeceğŸiz. AFAD başŸkanlığŸına sunacağŸız. Onlar da Bakanlar Kuruluna sunacak." 

Tosun, Dereköy ile ilgili projenin yatırım programına alındığŸına işŸaret ederek, "BaşŸbakanlık AFAD tarafından yatırım programına alındı. Projesini tamamladık. İhalesi de, yıl sonuna kaldığŸımız için ocak veya şŸubat gibi yapılacak. 2 yada 3 ay tamamlarız diye öngörüyoruz" diye konuşŸtu.

Orman Bölge MüdürlüğŸü ile de irtibata geçtiklerini belirten Tosun, Dereköy'de 250 metre genişŸliğŸinde ve 500 metre uzunluğŸundaki bir alanda da ağŸaçlandırma çalışŸması yapılacağŸını ifade etti.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.