Recent Comments

TÜRKLERİN İSLAM DÜNYASINDAKİ LİDERLİĞİ


​Hâkimiyeti altındaki topraklarda hiçbir zaman emperyalist bir yaklaşım
içerisinde olmadı. İslamiyetli kabul eden Türkler ilahi Kelimetullah davası uğruna tüm dünyaya Türk-İslam adalet ve hoşgörüsünü götürmekle kalmamış hakimiyeti altında 30 dan fazla din ve ırktan insanı koruyup kollamayı kendisine vazife bilmiştir.
Türkler İslam Dünyasının önderlik görevini ilk olarak Selçuklu Devleti zamanında kazanmışlardı. Selçuklu Devleti ve onun mirası üzerine kurulan Osmanlı Devleti sınırları içerisinde olsun ya da olmasın İslam ülkelerine yapılan saldırıları kendi ülkesine yapılan bir saldırı olarak kabul ediyordu.
Yavuz sultan selim Mısır'da hüküm süren Memlüklü Devletine son vermesi üzerine İslam dünyasının önderliğe manevi olarakta Türklere geçti ve tüm İslam dünyasının başkenti İstanbul oldu.
Mısır'ın ardından kuzey Afrika ülkeleri de birer birer Osmanlı sınırlarına dâhil edildi. İspanyol işgaline uğrayan Cezayir'e çıkarma yapan Barbaros Hayrettin paşa bölge halkının Sevgi gösterileriyle karşılandı. Türklerin Cezayir'e adım atışıyla birlikte İspanyolların ve İspanyollarla işbirliği içerisinde bulunan Cezayirli yöneticilerin halka yapmış oldukları zulüm son buldu.
Cezayir'le birlikte Tunus, Fas, Libya, Irak ve Körfez ülkeleri ve Yemen'de Osmanlı topraklarına dâhil edildi. Türkler hâkimiyeti altındaki topraklarda hiçbir zaman emperyalist bir yaklaşım içerisinde olmadı. Özellikle halkı Müslüman olan ülkelerdeki insanlar her alanda Türklerle eşit haklara sahipti. Arap halkları İslamiyet'e yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Osmanlı sultanlarına ve Türklere büyük sempati duyuyorlar. Kavmi necip olarak isimlendiriyorlardı.
Dört yüzyıl Türk idaresi altında yaşayan Araplar her türlü iç ve dış saldılara karşı güven içinde bir yaşam sürdüler.19. asırda bölgedeki doğal kaynaklara göz diken Batı ülkelerinin kışkırtmalarıyla Arap ülkelerinde esen bağımsızlık rüzgârı iddia edilenin aksine huzur ve güven ortamı sağlamadı.
Türkler Arap ülkelerinde sömürgecidir. İddiasıyla Arapları kışkırtılan Batılı güçler 2. Dünya Savaşı sonuna kadar bu ülkeleri emperyalist çıkarları doğrultusunda kullanmışlardır.
Haftanın sözü: Sesini değil sözünü yükselt, Yağmurlardır yaprakları büyüten gök gürültüleri değil! (Hz Mevlana)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.