Recent Comments

BİZ SİZİ ÇOK SEVDİK

Bu gün sizlere iki değerli insandan bahsedeceğim.Bozkır Devlet Hastanesinde görev yapan iki hekimden. Derya ve Umut SAKARYA çiftinden.

Derya Hanım, hastanemizin Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapmakta. İşim gereği  hastalar hasta yakınları ve hekimler ile iç içeyim. Bu güne değin çok hekim ile tanışma fırsatımız oldu. Elbette halka hizmet eden tüm hekimlerimiz bizler için çok değerlidir. Fakat hani bazı insanları kendinize çok yakın hissedersiniz ya Derya hanımda  gerek benim için gerek hastalarım için içimizden birisi sanki. Sanki doğduğunda Uluçayın suyunda yıkanmışcasına   uyum sağladı Bozkır halkına. Köylünün dilinden anladı,ananın dilinden anladı,babanın dilinden,dedenin dilinden anladı. Halden anladı kısaca. Kimi zaman oğlunuz olacak dedi kız doğdu bebekler ama ,onun sayesinde Bozkırda  aldılar ilk nefeslerini.. Atasının  toprağında doğmak, doğum yapmak bence bir şans ve  ayrıcalıktır. Gebelik sürecinde gerek anne adayları gerek baba adayları farklı bir telaş içerisindedir, heyecan,korku,umut ve bekleyiş. İnsan bu hallerde daha fazla morale,daha fazla ilgiye, daha fazla şefkate ve bence  en önemlisi, içten bir tebessüme her zamankinden daha fazla muhtaçtır.Bozkır halkından  tebessümünü esirgemeyen Derya Kılınç SAKARYA doktorumuza bir hasta yakını olarak Bozkır halkından bir fert olarak halkımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hekimlik zor iştir. Hastaların ve hasta yakınlarının sağlık hakkında  kimi zaman eksik, kimi zaman kulaktan duyma yanlış bilgilerle kendisini kurarak  geldiği bir poliklinikten tebessüm ile ayrılması bence paha biçilemez bir durum. Şunu belirtmek istiyorum ki her muayene sonrası uygulanan tedavi yöntemi yüzde yüz başarılı ve doğru olmasını beklemek ilk önce cehalettir,sonra bencillik.  Zaten her derde deva olan bir doktor yazmadı tarih bu güne kadar. Hekiminiz hakkaniyet ile çalışıyor ve elinden geleni yapıyorsa  hekimlik görevini  yerine getirmiş demektir. Bir  annenin sağlığını kendi sağlığı kadar önemsiyorsa bir hekim, teferruatlara veya istenmeyen sonuçlara takılmak haksızlık olur.

Engin Umut SAKARYA: Hastanemizde görev yapan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanıdır kendisi. Asıl kadrosu hastanemiz olmasa da  halkımıza hizmet sunmaktadır. Kendisine gelen tüm hastaları can kulağı ile dinleyip hastanemiz imkanları doğrultusundan elinden gelen tüm tedavi yöntemlerini uygulamış,bir çok insanımızın bu gün daha iyi duymasına ve  koklamasına gece rahat uyumasına vesile olmuştur. Kulağı ağır işiten  hayşa deyzeye köylü olup tebessüm etmiştir. Öksürüğü bir türlü geçmeyen  memed emmiye rahat bir nefes  aldırmıştır. Başı fır fır dönen, yolda gidiverirken kaktırılan emine teyzenin derdini dinlemiş ,anlamış ve elinden geleni yapmıştır.
Mesele insan olmaktır, mesele halden anlamaktır. Hasta insan gergin olur,bu gerginliği tebessüme çevirmektir mesele. Çok hekim gördüm ve görüyorum hastasına elini dokunmaya korkar. Sanki cüzzamlı, sanki ebola virüsü varmışcasına elli metre öteden hiçbir fiziki muayene yapmadan ,  sadece hastanın anlatımı ile teşhis koyup tedavi eden hekimlerimiz var. Fiziki muayene bir çok durum için  olmasa da olur bir yöntem olsa da olsa daha iyi olur bir yöntem olduğu da su götürmez bir gerçekliktir.

Sözü toparlayacak olursak, duyduk ki bu iki doktorumuz Bozkırda ki görev sürelerini doldurmuşlar, atama bekliyorlarmış. Elbette  her insan gibi onların da  vardır görmek istedikleri  yeni yerler yaşamak istedikleri başka şehirler ama…
 Ama biz sizleri çok sevdik. Az daha eylenin bu topraklarda. Bu topraklar  susuz topraklardır, serttir suyu Bozkırın, bu mizacına da yansımış olabilir halkımızın. Gün olmuş kalbiniz incinmiş olabilir, gün olmuş hakaret dahi duymuş olabilirsiniz. Ama bu olumsuzluklara takılıp Bozkır halkını tebessümden yoksun bırakmayın.

Biz sizi çok sevdik, bizi bırakmayın…


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.