Recent Comments

Kalaycı; Müdürlere İman Testini Sordu


​Milli eğitimde
tecrübeli, başarılı,liyakat sahibi, yolsuzluğa ve haksızlığa bulaşmamış okul müdürleri görevden alınarak tarihin en büyük kıyımı yapılmıştır. Akabinde yeni müdürlerin belirlenmesi için yapılan sözlü sınavlarda da hukuksuzluklar yaşanmış, objektif olmayan değerlendirmelerle yandaş sendikanın istediği kişiler sınavı kazandırılmıştır.
Konya'mızda da okul müdürlerinin belirlenmesinde yaşanan skandal uygulama basına yansımıştır. Konya Basın Konseyi Başkanlığı da yapmış olan ve Konya Postası gazetemizin imtiyaz sahibi saygın bir gazetecimiz 21/11/2014 tarihli "Bu adamlar da kim?" başlıklı köşe yazısında, duydukları karşısında dehşete düştüğünü belirtmiştir. Bu yazıda; okul müdürleri atanmasında "iman kontrolü" mekanizması geliştirildiği, iman testinden geçen kişilerin yüksek puan alarak  önemli okullara müdür olarak atanmayı hak ettikleri, daha da vahimi bu uygulamanın Başbakan'a dayandırılarakintikam duygusu ile hareket edenin esasen Başbakan olduğunun vurgulandığı, bu konuda elinde dosyaolduğuifade edilmektedir.
Buna göre;
1)      Konya'da "iman kontrolü" mekanizması geliştirilerek, iman testinden geçenlerin okul müdürü olarak atanmayı hak ettikleri doğru mudur?

2)      Milletin imanı nasıl ölçülebilmektedir? Bu uygulama"sapkınlık"değil midir?

3)      Başbakan olarak şahsınıza dayandırılan bu uygulamayı nasıl izah edebileceksiniz? Bu uygulama hakkında derhal soruşturma açacak mısınız?

4)      Hukuksuzlukların, skandalların ayyuka çıktığı uygulamaları dikkate alarak, Milli Eğitimde okul müdürlerinin görevden alınması ve yeni müdürlerin belirlenmesi işlemlerini topyekün iptal edecek misiniz?
 Mustafa KALAYCI
 Konya Milletvekili
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.