Recent Comments

ŞEB-İ ARUS SADECE KONYA'DA İCRA EDİLMELİDİR


​MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 9/12/2014 günü TBMM'de yaptığı konuşmada Hazret-i Mevlâna'yıyad etmiştir.

HAZRET-İ MEVLÂNA BÜYÜK GÖNÜL VE İLİM KUTBUMUZDUR
Türk milleti, tarih boyunca, kutlu bağrından yetişen gönül insanları, arifler, pirler, erenler, manevi dehalar, hikmet sahibi büyük alim ve irfan burçları bakımından ziyadesiyle talihli olmuştur. Kalplerimizi yedi asırdır aydınlatan, ruhlarımızı yedi asırdır ısıtan, öğütleriyle, yol gösterici vasıflarıyla yedi asırdır bizlere manevi kılavuzluk yapanlardan birisi olan Hazret-i Mevlâna, sahip olduğumuz değerlerin başında gelmektedir.

Hazret-i Mevlâna, surete, şekle ve görünüşe bağlanmamayı bize vasiyet olarak bırakmıştır. Benlikten kurtulmaya, kendini bulmaya, dışa değil, öze bakmaya davet etmiştir. Suretten sıyrılarak manaya varılacağını, böylece Hakk'ın bulunacağını müjdelemiştir. Ebediyete intikalinin 741'inci yıldönümünde, büyük gönül ve ilim kutbumuz Hazret-i Mevlâna'yı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

HERKESİ KONYA'YA BEKLİYORUZ
Konya'da 7 Aralık günü başlayan Hazret-i Mevlâna'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri devam etmekte olup, her yıl olduğu gibi 17 Aralıkta Hazret-i Mevlâna'nın ölüm gününün hatırası olarak Şeb-i Arus merasimi yapılacaktır.

Bu vesileyle, tüm arkadaşlarımızı bu törenlere davet ediyor, herkesi Konya'ya bekliyoruz.

ŞEB-İ ARUS SADECE KONYA'DA İCRA EDİLMELİDİR



Bu arada, birçok ilde farklı tarihlerde "Şeb-i Arus" diye adlandırılan alternatif etkinlikler yapılmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği ve geçen yıl ikincisi yapılan İstanbul'daki etkinliğe dönemin Başbakanı da katılmıştır. Bu etkinliğin 3'üncüsünün "Şeb-i Arus İstanbul 2014" adıyla, 13 Aralık 2014 günü, Ataköy'deki Sinan Erdem Salonu'nda yapılacağı ifade edilmektedir.



Konyalılar "Şeb-i Arus Konya'nındır, sadece Konya'da icra edilmelidir." diyerek alternatif programlara büyük tepki göstermektedir.

BAŞBAKAN, ALTERNATİF ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİNE KATILMASIN
Konya'nın Başbakanı var ama maalesef alternatif programlar engellenmemekte, tam tersine desteklenmektedir.



Konyalıların talebini Sayın Başbakan'a Meclis kürsüsünden iletiyorum: Sayın Başbakan, Konya dışında düzenlenen alternatif Şeb-i Arus törenlerine katılmayın ve bunları engelleyin.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.