Recent Comments

10 OCAK 2015 İST KAHVALTISI


​10 Ocak 2015 Cumartesi sabah 9,30-12,30 arası Bozkırlılar Vakfı ve Bozkırlılar Derneğinin Organizasyonunda,2015 yılı Bozkır Beyi seçilen aynı zamanda Bağ yurdu vakfı Başkanı Kemal Çelik Beyin sponsorluğunda Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'ün de katılımıyla Bozkırlılar istişare toplantısı yapılacağına dair GSM mesaj ile katılım davetiyesi aldım.

Daha önceki köşe yazılarımda bahsettiğim Bozkır Belediyesi Kent konseyi ve Bozkırlılar yüksek istişare kurulu toplantılarının yapılmasının gerekliliği üzerine yazmış olduğum yazılarımı anımsadım ve çok mutlu olarak Yağmurlu bir cumartesi sabahında Bahçelievler Öğretmenler evi toplantı salonunda kalabalık Bozkırlıların arasında yerimizi aldık.

Kahvaltı Faslının bitimiyle birlikte kısaca Protokol konuşmaları yapıldı. Bozkır Belediyesinin hazırlamış olduğu 7 dakikalık 30 Mart tan günümüze kadar Belediyenin yapmış olduğu hizmetler eski ve yeni halleri görsel olarak katılımcılara izlettirildi. Böylece Bozkır hakkında taze yeni bilgi sahibi olduk.

Sonrasında sunumlarını yapmak üzere Belediye başkanımız İbrahim Gün kürsüye gelerek genel durum değerlendirmesi yaptı: 30 Mart 2014 itibariyle Büyük şehirler yasasıyla birlikte Bozkır merkez 3 mahalle diğer 48 mahallelerle birlikte toplamda 51 mahallenin hizmetlerinin bir kısmının Konya Büyük şehir belediyesi KOSKİ (Su ve Kanalizasyon işleri) Mezarlık Hizmetleri, Ana arter yolların aydınlatma ve bakım işlerinin yapılacağını bunların Büyük şehir sorumluluk alanında olduğunu diğer hizmetlerin ise Bozkır Belediyesince yapılmakta olduğunu söyledi.

Bozkır belediye yönetiminde artık imar, inşaat, elektrik vb. Mühendislik birimleri oluşturulduğunu yeni bir sistem dâhilinde Bozkır'ın yönetilmeye başlandığını Nazım planlarda 1/5000 Büyük şehir 1/1000 planların Bozkır belediyesince yapıldığını anlattı.

2014 ocak ta Bozkır Nüfusunun 28.200 iken şuan ise 500 kadar artış olduğunu, Hastaneye yeni Doktor atamalarının yapılacağını, çevre yol, yan yol bağlantısının kısa sürede yapılacağını, Çevre yolu üzerinde Bozkır otogarının yakın zamanda ihalesinin yapılacağını, Hapishane bölgesinde Hanımlar lokalinin ve Gençlik merkezinin yapılacağını, Selçuklu köprüsünün yanındaki tarihi binanın yenileme yapılıp Bozkır folkloru ve kültür evi/Bozkır otağı olarak hizmet vereceğini,10 kadar park alanının mahallelerde yapılacağını, Bozkır merkezde ve mahallelerde taş döşeme işlerinin hızla devam ettiğini, Bozkır merkezde İki tane taksi cep park yerlerinin yapılacağını söyledi.

Selçuklu belediyesi ve Zeytinburnu ilçe belediyeleri ile kardeş belediye olduğumuzu Selçuklu belediyesince Pazar yerinin yapılacağı ve buranın çok amaçlı kullanılacağı pazarın dışında otopark olarak, Zeytinburnu belediyesince Bozkır Bilgi evi yapılacağını, Ayrıca Büyük şehirce Bozkır Ana arter yolların asfalt yapılacağını, Sarıoğlan Bozkır arasının çift yol olarak yapılması için çalışıldığını ve bunun sözünün alındığı belirti. Bozkır çayının Aygıra kadar olan bölümünün ıslahının, düzenlemesinin bir bütün içerisinde Büyük şehir belediyesince yapılacağını, çağlayan gölet için 21 milyon TL ödenek çıkartıldığı 2015 te bu gölettin tamamlanacağını söyledi.

Bu yıl Bozkırda Tahin festivalinin yapılacağını, Bozkır tahinleri olarak markalaşması ve kooperatif çatısı altında toplanmasının doğru olacağını daha çok kazanç sağlanacağını kooperatifin önemini anlattı. Artık Bozkıra girişte Aslan Mustafa'm heykelinin karşılayacağını ve Zengibar kalesi surlarından giriş yapılacağını, ışıklandırılmış Bozkıra hoş geldiniz yazısıyla karşılanacağımızı söyledi. Bozkır ekonomisinin canlı olduğunu ticaretin Konya değil, Bozkır da daha iyi olduğunu anlattı. Her şey söz verdiğimiz gibi diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Bozkır folklor ekibi 20 dakikalık bir gösteri sundu. Bu istişare toplantılarının her 6 ayda bir yapılması kararlaştırıldı. İkinci toplantı Bozkırda diğeri sonbaharda bayramlar sonunda İstanbul'da Ofissan mobilyaları Cafer Yaren beyin sponsorluğunda yapılması kararlaştırıldı.

Bu yazımda sizlere kahvaltıda olanları, konuşmaları yansıtmaya çalıştım. Gelecek yazımda önümüzdeki istişare toplantılarının nasıl olması gerektiği ya da olmasını istediğim şekliyle yazmaya çalışacağım. Düzenleme komitesine fikirlerimi sunacağım. Saygılarımla

Nuri Yüceer
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.