Recent Comments

AK PARTİ PROJESİ YERLİ Mİ?


Yüzyıl önce yasak sözcükler (tahtı kuru, büyük burun) yüzyıl sonra ise,(hırsız var).

Ak partinin iktidara gelmesinde kimler hangi rolü üstlenmiştir. Neyin karşılığında iktidarı Ak partiye teslim etmişlerdir. Bunu öğrenmek için 22 Aralık 2014’ tarihli Zaman gazetesinde Ali Bulaç hocanın yazısına kulak verelim. Ak Parti bir proje olarak ABD, İngiltere ve İsrail tarafından desteklenmiştir. Destek verenler, üç şeyi Ak partinin yapmasını şart koşmuşlardır.

1-Sizi iktidara taşıyalım. 2- iktidarınızda sorun çıkaranları yok edelim.3- Size gerekli para desteği verelim. Karşılığında 1-İsrailin güvenliğini koruyun daha da artırın. İsrail’in Önündeki engelleri kaldırın. 2- Büyük Orta Doğu projesini sahiplenin, bu projenin uygulanmasında görev alın. Bu projede sınırların değişmesinde katkı yapın.3- İslam’ın yeniden yorumlanmasında bize yardım edin. Ali Bulaç hoca devam ediyor. 1998’lerden başlamak üzere Amerikalılar bizlerle görüşmeye başladı. Sordukları soru şuydu. Türkiye’de dindar bir iktidar mümkün mü? Cevabım şöyle oldu. Batı, Müslümanların hayat tarzına saygı göstermelidir. İslam’ın cevaz vereceği siyasetlere engel olunmamalıdır.

Bu konuda, Abdurrahman Dilipak’ın bir proje hazırladığını duymuştum. Sonradan öğrendiğime göre, Dilipak’ın projesini Ak partililer bazı deşiklerle kabul etmişler. (Bunu bir konuşmamızda bana söyledi.) Amerikalılar bu projelerini uygulatmak için Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nu da yoklamışlar. Fakat onlardan olumsuz cevap alınca, Projelerini uygulatmak için en uygun siyaset Ak Parti olduğuna inanmışlardır. Çünkü bunların geçmişinde Erbakan hocayla birlikte olduğu için dindarlar kolaylıkla kabullenir, Aydın ve Liberaller zaten milli ve gerçek halk iktidarına her zaman karşı oldukları için Amerika’nın bu projesine dâhil oldular. Liberaller, Ak partinin iktidarına büyük katkıda yardımcı olmuşlardır. Böylece kimsenin ummadığı kadar kolayca sıyrılıp iktidarlarını sürdürmüşlerdir. Bilmiyoruz hala dışarının verdiği proje uygulanıyor mu?

Gelinen nokta

Ak partiyi birlikte düşünelim. Ortadoğu’da sınırların değişmesini de içeren, Müslümanların birbirini boğazlama projesi olan BOP ’un eş bakanıyım sözünü S. Tayyip Erdoğan’ının ağzından bu millet kaç kez dinlemiştir? Bu görevi Ona Millet Meclisimi, Türk milleti mi verdi? Kendilerine iktidarı teslim eden, dış güçlerin verdiği proje miydi? Şimdi size soruyorum: bölgemizde İsrail dışında, etkin bir devlet kaldı mı? İsrail için potansiyel güç olan devletler birer birer paramparça oldu. Bunlara bu iktidarın ne kadar katkı yaptığını sizler de gördünüz. Geldiğimiz nokta, Suriye konusundaki siyasetlerini milletini seven hiç kimse kabul etmedi. Yazık değil mi? Bir devlet kolaylıkla mı kurulur? Amerika ve dış güçlerin gazı vermesiyle devlet tecrübeleri olmayanlar, iki gün içerisinde ÜMEYYE CAMİİNDE CUMA namazını kılacaklarını ilan etmişlerdi. Ne oldu bu söylenen sözlere? Üst perdeden konuşmalar, dış güçleri kızdırdı. Dediler ki, Madem o kadar güveniyorsunuz, oyun kurma gücünü de görüyorsunuz, o zaman buyurun yapın. Biz bu işte yokuz. Yedi düvele yalvarmaya başladılar. Yedi düvel kendi projelerinin aleyhine bir adım ileri adım atar mı? Sen milletin aleyhine din kardeşliği safsatasıyla, oy getirir hesabını yaparak bu galileri başımıza açtınız. Şimdi de camideki vaiz eden hoca üslubuyla, dini kullanarak evlerinden ettiğiniz zavallılara yardım edilmesini istiyorsunuz. Buna Kim inanır?




Teşvik etmişlerdi

Mavi Marmara olayını teşvik ettiniz. Koruyamayacağınız insanları İsrail’in insafına terk edip ölmesine neden olundunuz. Ölenlerin aileleri mahkemeden karar çıkartılar. İstanbul 7. Ağır ceza mahkemesi Mavi Marmara gemisi olayıyla ilgili İsrail Genel Kurmay başkanı ve 4 asker hakkında Tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. Adalet bakanlığına yazıları gönderdi. Orası da Dış İşleri bakanlığına göndermiştir. 6 Haziran 2014 tarihinden beri dosya, Dış işleri bakanlığında bekletilmekte olup bir türlü dosya İsrail’e gönderilmemiştir.(basın)

Şimdi size soruyorum Demirel Masondu, Ecevit’se Komünist, Erbakan da gericiydi. Peki, bu iktidar 12 yıldır devleti yönetiyor. Onların yaptığı Dış siyasettin hangisinden vaz geçti bunlar? Sadece, oy getirisi olan sözlü saldırılardan başka. Ülke ne kazandı? Belki ülke ve millet zarar gördü. Kimin umurunda? Önemli olan Ak parti oyunu artırsın. İsrail’le en fazla ticareti bu iktidarın yandaşları yapıyor. Mısır’ında iç siyasete, oy almaya alet etmeye kalktılar. O kadar gücün var, PKK’yı neye defetmiyorsun?

Askerler ve iktidar

Türkiye’de yaşayan kim olursa olsun, askerliği ve askerleri kutsal görür. Bu nedenle hiçbir iktidar askerlerle uğraşmaya cesaret edemez. Dışarının direktifiyle, Liberaller ve dindarları yanlarına alarak, askerleri halkın gözünde itibarsızlaştırıldı. Şimdi her kötülüğün altında hizmeti gösteriyorlarsa, o günlerde de askerleri gösterdiler. Dış güçler projelerini Liberaller ve dindarlar eliyle yürüttüler. Komutanlar ilgili Kuran-ı Kerimde, Süleyman’dan Belkıs’a gelen mektubu “Belkıs Kumandanlarına okuyup fikirlerini sordu. Onlara dedi ki “Çünkü savaşı yapacak olan sizlersiniz. Ben sizin görüşünüzü almadan bir şeye karar veremem ”dedi. Ak partililer ne diyor? Biz askerin görüşünü alırız, ama görüşleri bize uygun düşmezse “ Biz bildiğimizi okuruz ” Devlet geleneğinde böyle bir şey yok.


Cemal Çalışkan
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.