Recent Comments

Bozkır'da Galericiler, korsan satışlardan dolayı dertli

ÖTV zammıyla birlikte 2. el oto piyasasının kısır bir döngüye sürüklendiğini belirten Bozkır'daki galericiler, korsan satışlardan dolayı zarar ettiklerini söylediler.
Konsan satıcıların vergi mükellefi olmadığını dile getiren Bozkır'daki galericiler sorunun çözülmesini bekliyorlar.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte Ekim ayından itibaren olağan bir durgunluk yaşayan 2.el oto piyasası korsan satışlarla birlikte daha da durgunlaştı. Sıfır araçlardaki ÖTV zammı ve dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle piyasanın yükseldiğini belirten Bozkır'daki galericiler, elden korsan satış yapanların hem devleti hem de galericileri zarara uğrattığını savundu. Yetkililerin ilgisizliğinden dert yanan Galerici esnafı, "Galericiler olarak devlete vergiler ödüyoruz. 

Korsan satıcıların ise herhangi bir vergi mükellefiyetleri bulunmuyor. Normalde kişi senede 3 araçtan fazla satış gerçekleştiremiyor. Ancak vekâlet yöntemiyle bunu ortadan kaldırıyorlar. Korsan satıcılar vekâlet yöntemiyle istedikleri kadar araç alıp satabiliyor. Konya vergi dairesi yetkilileri 2. el araç pazarına gittiklerinde bu tabloyu net bir şekilde görebilirler. Maalesef bizim bu sıkıntılarımızı dikkate alacak ve çözüm üretecek bir irade yok. Yapılacak yasal düzenlemeyle bu vekâlet yönteminin önüne geçilebilir" diyerek soruna çözüm beklediklerini dile getirdiler.


İkinci el araç satın alacak vatandaşların araç alırken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Bozkır'daki Galerici esnafı, Gazetemiz Bozkır Postasına şöyle konuştular: "Vatandaşlar araç satın alırken galerileri tercih etmeli. Ticarette güven esastır. Galeri dışında satılan araçlarda pert olma, kilometre silinme gibi durumlar sıkça yaşanabiliyor. Bu gibi durumlarda vatandaşların mağdur olmaması ve herhangi bir şikâyet durumunda karşısında muhatap bulabilmesi için güvendikleri bir galeriyi tercih etmeleri gerekiyor" diyerek uyarılarda da bulundular.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.