Recent Comments

İtfaiye, 2014 Yılında Bin 531 Yangına Müdahale Etti


​Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yeni Büyükşehir Yasası ile genişleyen hizmet alanında 105 itfaiye merkezinde 206 araç, 894 personel ile yangınlara anında müdahale ediyor. Ekipler, 2014 yılında çoğunluğu sigara ve kibritten çıkan bin 531 yangına müdahale etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, şehrin tamamında yangınlara ve kurtarma çalışmalarına anında müdahale ediyor. İtfaiye ekipleri 2014 yılında toplam bin 531 yangının yanı sıra; kurtarma, su baskını, göçük, trafik kazası, çatı uçması gibi vakalara da müdahale etti.

Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanı genişleyen Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 206 araç, 894 personel ile 31 ilçede 105 itfaiye merkezinde hizmet veriyor. Yangınlara müdahale süresi Konya merkezde 6,5 dakika olan Konya İtfaiyesi, geçtiğimiz yıl konut, fabrika, atölye, odun-kömür deposu, orman, fidanlık, ot, saman yangını ve motorlu araç yangınları olmak üzere toplam bin 531 yangına müdahale etti. İtfaiyenin anında müdahalesiyle büyümeden söndürülen yangınların çoğunlukla sigara ve kibritten kaynaklandığı açıklandı.

Yangın ve kurtarma çalışmalarının yanında Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında çalışmalar da yürüten İtfaiye, bu kapsamda 2014 yılında bin 368 işyerini kontrol etti. İtfaiye ekipleri yıl içinde 275 trafik kazasına müdahale ederken 183 hayvan kurtarma operasyonu da gerçekleştirdi.

Gönüllü İtfaiyecilik konusuna dikkat çekerek katılımı artırmak için çalışmalar yapan İtfaiye, 2014 yılında özel-resmi kurum ve kuruluşlarda 26 bin 623 kişiye gönüllü itfaiyecilik ile yangın konusunda eğitim verdi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.