Recent Comments

Bozkır'da İdeal İnsan Son Peygamberin (sas) Hayatı yarışmasında Katılım 750 kişiyi buldu


​Türkiye ve dünya çapında düzenlenen "İdeal İnsan Son Peygamberin (sas) Hayatı" yarışmasına ilçemiz Bozkır'da yoğun katılım gerçekleştirildi.

İlçemiz Bozkır'da   Bozkır İmam Hatip Mezunları ve Gönülleri Derneğinin sponsor olduğu Yarışmanın amacı, ideal insan Peygamber Efendimizin hayatını sahih kaynaklardan okumak, O'nu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O'nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşmasının sağlanmasıdır.

Düzenlenen yarışmaya ilçemiz Bozkır'dan 750 kişi başvurdu, Başvuruyu yapan yarışmaya giren öğrenci ve vatandaşlarımızın yarışma kategorilerine göre sayıları şu şekildedir; A grubu 287, B grubu 377, C grubu 67 ve D grubu 19 kişi.

Yarışma tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Bozkır'da da 29 Mart 2015 Pazar günü (H. 8 Cemaziyelahir 1436) saat 10.00'da başlayacak.

Yarışmaya katılan kişilerin kitap sponsorluğu tamamen Bimder tarafından üstlenildi. Yarışmaya ilçemiz genelinde yoğun katılım olmasından dolayı yarışma ilçe genelinde 4 merkezde gerçekleştirilecek. Sınavların gerçekleştirileceği sınav merkezleri Bozkır ilçe merkezi, Dereiçi Mahallesi , Hamzalar Mahallesi ve Kildere mahallesidir.

İlçemiz Bozkır'da gerçekleştirilecek olan yarışmanın tüm sorumluğunu üstlenen Bimder Yönetim Kurulu Başkanı MEhmet Görür yaptığı basın açıklamasında şu şekilde teşekkür etti "Bimder olarak ilçemizde sponsorluğunu gerçekleştirdiğimiz İdeal İnsan Son Peygamberin (sas) Hayatı yarışmasına beklenenden fazla katılımın olması bizleri sevindirdi. İnşallah yarışmaya katılan her kardeşimizin zihninde güzel bilgiler kalmasına vesile olacağız. 

İlçemizde sponsorluğunu yürüttüğümüz bu yarışmanın bu şekilde yoğun ilgi görmesine yardımları ile katkı sağlayan İlçe Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize ve Özellikle okullarımızda fedakarca çalışan Din kültürü ve İmam hatip Meslek Dersleri hocalarımıza teşekkür ederiz.

İlçe ödülleri olan ;

A Gurubu Birinciye,1 Yarım Altın, İkinciye Çeyrek Altın ve Üçüncüye gram Altın

B Grubu Birinciye,1 Yarım Altın, İkinciye Çeyrek Altın ve Üçüncüye gram Altın

C Grubu Birinciye,1 Yarım Altın, İkinciye Çeyrek Altın ve Üçüncüye gram Altın ödülleri ilçemizde katılımın 500 kişiyi geçmesinden dolayı İl yönetimi tarafından karşılanacaktır.

Böylesi bir yarışmaya katılan tüm kardeşlerimizede Dernek yönetimi olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

 
"İdeal İnsan Son Peygamberin (sas) Hayatı" yarışmasının içeriği ise şu şekildedir;

YARIŞMA 6 KATEGORİDE YAPILAN EN BÜYÜK SİVİL YARIŞMA

ÖSYM sınavlarının ardından en fazla katılımın sağlandığı sınav olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, bu yıl Türkçe dili yanı sıra İngilizce dilinde de online düzenlenerek 8 milyar insanlığın yarışmaya iştirak etmesi kolaylaştırılacak.

Siyer bilgi yarışması A, B, C, D, E, F olmak üzere 6 kategoride yapılacak. Yarışmaya A kategorisinde katılanlara 80 soru B, C, D, E, F kategorilerinden katılanlara 100 soru yöneltilecek.

•   A Kategorisi: 14 yaş ve altı (1 Ocak 2001 sonrası doğanlar)

•   B Kategorisi: 14-19 yaş arası (1 Ocak 1996 -31 Aralık 2000 arası doğanlar)

•   C Kategorisi: 19 yaş ve üzeri  (31 Aralık 1995 öncesinde doğanlar )

•   D Kategorisi: İhtisas Kategorisi

•   E Kategorisi: Online Katılımcı

•   F Kategorisi: Online Katılımcı – İngilizce

YARIŞMAYA HAZIRLIK DERSLERİ

Yarışma soruları baz alınmadan hazırlanan sınava hazırlık derslerinin videoları www.ufkayolculuk.com sitesinde yayınlanıyor.  "Kur'an-ı Kerim'e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi" kitabından hazırlanan dersler "sınava hazırlık sayfasından" takip edilebilmektedir.

KAZANAN UMREYE GİDİYOR

AKRA FM'in iletişim, Burak Tur'un ana sponsorluğunu yaptığı yarışmaya Türkiye genelinde 100'e yakın kulüp, yüzlerce dernek, kurum ve kuruluş destek veriyor. Yarışma sonucunda dereceye gireceklere toplamda 16 umre seyahati, 28 tablet bilgisayar, 18 bin TL para ödülü takdim edilecek. Ayrıca her ilin dereceye giren yarışmacılara toplamda binlerce ödül verilecek.

Sınava katılım ücretsiz ancak yarışmacılar sınava hazırlanacakları kitapları il merkezlerinden temin etmeleri gerekiyor. Yarışma sınav merkezleri yarışmacılara e-posta ve SMS yoluyla bildirilecek. Sınav merkezleri ve diğer konularla ilgili tüm gelişmeler www.ufkayolculuk.com sitesinden duyurulacak.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.