Recent Comments

Çarşamba’da beklenen su akmıyor


​Bozkır'ın ortasından geçen çarşamba çayımız bu yıl yağışların bol olmasına rağmen beklenen suyun coşkulu akmadığı görülüyor. Yağan kar ve yağmurların ise yeraltı kaynak sularına gittiği tahmin ediliyor.

 İlçemiz çarşamba çayı bu kış kar ve yağmurların bolca yağmasına rağmen geçtiğimiz yılların kuraklık geçmesinden dolayı beklenen suyun coşkulu bir şekilde akmadığı gözlerden kaçmadı.

En son 2011 yılında Bozkır Çarşamba Çayımızın taştığını ve sel baskınlarının yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bu taşkınlardan sonra DSİ Çarşamba Çayımızın başladığı Karacahisar, Sorkun,Dere, Çağlayan ve Bozkır güzergâhında 2012 yılında temizleme ve genişletme çalışmalarını yapmıştı.

2013 yılının kış aylarının kuraklık geçmesinden dolayı bu kış aylarında da yağışların bol olmasına rağmen, Çarşamba Çayımızda beklenen su akışı görülemiyor. Bunun nedeni ise 2013 yılının kış aylarında geçen kuraklıklardan dolayı olduğu tahmin ediliyor. 2013 yılının kurak geçmesinden dolayı toprağın suya aç olması ise yağan kar ve yağmurların hem toprakla hem de yeraltı su kaynaklarına yeterli gelmediğinden dolayı Çarşamba çayımızda su seviyesinin yükselmediğine işaret ediyor.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.