Recent Comments

Seyit BÖĞET, Bozkır İlçe Müftülüğüne Atandı

Afyonkarahisar İli İhsaniye İlçe Müftüsü Seyit BÖĞET, Konya İli Bozkır İlçe Müftülüğüne Atandı.
1973 yılında Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Âlemdar köyünde doğdu. İlkokulu Köyünde bitirdikten sonra Konya'da bulunan Uluırmak Nuraniye Kur'an Kursu'nda hıfzını tamamladı.
1986 -1987 döneminde girdiği Konya İ.H.L.'yi 1993 yılında bitirdi. Aynı yıl kazandığı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu.
1997 yılında yapılan İmamlık imtihanını kazanarak Sakarya ili Kaynarca ilçesi Kalburcu köyü ve Asarlı köylerinde İmamlık yaptı.
1999'da Sakarya üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kelâm Anabilim Dalında başladığı Yüksek Lisans'ını 2002 yılında tamamladı.
Aynı dönemde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Selçuk Eğitim Merkezini de 10. dönem kursiyer olarak bitirdi. Eğitim merkezinin akabinde atandığı Kütahya ili Gediz ilçesinde 3 yıllık vaizlik ve askerliğin ardından 2005 yılı Aralık ayında Müftülük imtihanını kazanarak Malatya ili Yazıhan ilçesine ilçe Müftüsü olarak atandı.
Bu ilçede Yaklaşık 3 yıllık bir görevin ardından 2008 yılı Aralık ayında Afyonkarahisar ili İhsaniye ilçesine naklen tayin oldu.04.02.2015 tarihinde ise Konya İli Bozkır İlçe Müftülüğüne Atandı.
2008 yılında İsveç Stockholm şehri Fijta camiinde, 2009 yılı Ramazan ayında Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyeti Bugulme şehrinde kısa dönem olarak görev yapmıştır.
Halen İhsaniye ilçe müftülüğü görevini sürdürmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.
Kaynak : DİNİHABERLER.COM
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.