Recent Comments

BOZKIR MENFAATİ İÇİN AÇIKLAYIN!....


Yıllardır bir proje vardı Bozkır için çok önemli.
Ankara'dan, Konya'dan Alanya'ya gidecekler transit olarak Bozkır ve Bozkır barajından Hadim Taşken güzergahından Alanya'ya inecek.
Yıllardır bilinen geçtiğimiz yılda kamulaştırılmaya başlanan yol güzergahı Konya'dan, Akören üzerinden Bozkır'a inecek, Bozkır'a gelmeden  ikiye ayrılan yolun biri Bağyurdu, Karacaardıç bölgesinden mevcut Akseki yoluna diğer yol ise Tepearsı, Tepelice, Baybağan, Elmaağaç sınırlarından geçerek Bozkır barajından Hadim, Taşkent güzergahından Alanya'ya ulaşacak.  Baraj üstünden tehlikeli olacağı için Soyucak köyünün altından Dedemköyü üstüne yön verildiği gelen bilgiler içineydi. Tepelice ve Elmaağaç sınırları içinde kalan kısmı da Nato yolu olacağı şeklindeydi.
Bu yol projesi Bozkır için önemli bir proje olmakla birlikte Bozkır geleceği açısından umut verici ve cazibe merkezi haline gelmesi mümkün olduğunu her tarafta anlatmaya başlamıştık.
Dağ turizmiyle birlikte, barajın vereceği iklim değişikliği ve servis usulüyle denizi kendine katması mümkün. Bu yönde projeler  geliştirilmesini her defasında anlatmaya çalıştık.
Bu konuda köylülerin tarlaları kamulaştırıldı. Yol çalışmaları hemen başlanacak denilmişti. Bu proje bilgileri ve kamulaştırma işlemleri için toplantılar Ağustos ayından önceydi.
27 Ağustosta Konya, Taşkent  ilçesinden olan Ahmet Davutoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla  AK Parti genel başkanlığına seçildi. 11 Eylül günüde yapılan güven oylaması sonrası başbakan oldu. Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan ve başbakan olması Konya'lıları elbette sevindirdi. İlk ziyaretini de Konya'ya yaptı. Konya ziyaretindeki mitingde ilk mesajı Konya'dan Alanya arası yolun 2 saate düşeceği oldu. Akabinde hiç duymadığımız Konya Sarıoğlan arası duble yol çalışması için ihalesi yapıldı.
O gün menim aklımı kurcalayan bir soru geldi aklıma. Konya, Akören, Bozkır,  Bozkır barajı, Hadim, Taşkent, Alanya olarak bilinen transit ana yol projesi Sarıoğlan üstünden Hadim, Taşkent, güzergahına mı alındı? diye.  Tüm araştırmalarımda net bir kanıya varamadım ama ip uçları onu gösteriyor. Hemen başlanacağı söylenen yol çalışmasına hala başlanmış değil. Normal köy yolları yapıldığı bilgisi ve eskisi gibi Hadim'e normal ana değil ara yolla ulaşacağı şeklindedir.
Gene geçtiğimiz günlerde bir tv kanalında Başkan İbrahim Gün Alanya yolu yapıldığında Sarıoğlan merkezi konumda olacağını, oraya nokta bir alışveriş merkezi "Özdilek" örneği yapılabileceğini söyledi. Buda gösteriyor ki, yol güzergahı değişmiş gibi.
Burada kafa yormamız gerek iki konu olduğunu düşünüyorum.
BİR; Eğer yol güzergahı Sarıoğlan üstünden Hadim, Taşkent güzergahına kaymış ise, bu gün yere göğe sığdıramadığımız, Konya'lı olmakla övündüğümüz Başbakan Ahmet Davutoğlu Bozkır'lıyı çok sevmiş demektir. Bu projenin güzergahının değişmiş olması tarihiyle övündüğümüz Bozkır'ın zaten bitişini yok oluşunu seyrettiğimiz Bozkır'ın sonu demektir. Bozkır merkezinin Sarıoğlan bölgesinde yoğunlaşması demektir.
İKİ; Bu yol gene yapılacak ama transit yol olarak değil yani ana değil ara yol olacak. Böyle bir yapı Bozkır'a hiç bir katma değeri olmayacaktır. Bildiğimiz kadarıyla Tepelice ve Elmaağaç sınırları içine Belki Baybağan ve Tepearası sınırlarından başlayacak Nato yolu yapılacak. Bu Nato yolu bölgede yaşanmaz bir durum meydana getirecek. Bölge dağlık arazi ve yerleşimlerde yaşamın az oluşu sebebiyle sürekli savaş uçakları tatbikatlarıyla gürültü ve hava kirliliği, güncel  Nato askerlerinin mevzi alanı olacak.
Evet şimdi soruyoruz!...
Cesareti olan kim varsa, ondan cevap vermesini, bu konu üstünde Bozkır'lıya söz vermesini istiyoruz.
Tüm siyasi menfaatlerinizi bir tarafa bırakarak, Bozkır menfaati gereği, Bozkır siyasetini, Bozkır'ın geleceğini düşünerek.
Bozkır üzerinden geçecek Alanya ana yolu Sarıoğlan üstünden Hadim Taşkent üstüne kaydırıldı mı?
Eğer bu yol projesinin istikameti kaydırıldıysa, Bozkır üzerindeki bir ara yol ve nato yolu olarak kalacaksa, iktidar sahipleri de bunu biliyorlarsa neden ses çıkarmadınız?
Bu güzergah değişirken sırf partiniz ve genel başkanınız yapıyor diye bu yanlışa sessiz kaldıysanız, Rasulüllahın "Doğru bildiğini söylemeyen dilsiz şeytandır" düsturu gereği bu vebalden nasıl kurtulacaksınız?
En kısa zamanda kimse yetkili yazılı olarak cevap istiyoruz.
İnşallah biz yanılmış olmayı ve yanlış bilgi olduğunu canı gönülden istiyoruz.
Sarıoğlanı "Özdilek" yapma hayallerinin zararlarına değinmek üzere…
Selametle…    
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.