Recent Comments

Hastane çalışanına yapılan şiddet ve saldırı'ya Bozkır Sağlık Sen'den Kınama


​Bozkır Devlet Hastanesinde hastane çalışanına yapılan şiddet ve saldırı nedeniyle Bozkır Sağlık Sen İlçe Temsilciliği bir Basın Açıklaması yaptı.    

Bozkır Sağlık Sen İlçe Başkanı Süleyman Büyükyavuz yapmış olduğu Basın açıklamasına, Sağlık Sen Hastane Temsilcisi Nurettin Arslan, Hastane, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde  görev yapan sağlık çalışanları da katıldı.

Basın Açıklaması;

12 Mart 2015 tarihinde Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği ve sayın Başbakanımızın da katıldığı  'Şifa Veren Ele Vefa'' programı sırasında ve  14 Mart Tıp Bayramı arifesinde hastanemizde Röntgen Teknisyeni olarak görev yapan bir personelimize kural ve hukuk tanımayan bir hasta yakını tarafından haksızca,saygısızca ve hunharca  yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bugüne kadar özellikle sağlıkta, genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışan mağdur olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Sağlık Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz.


Her zaman dile getirdiğimiz gibi Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir. Bundan sonra yaşanacak bu olayların önüne geçilmesi için önlem ve uygulamalar acil olarak hayata geçirilmelidir. Toplumsal şiddetin boyutlarının yansıması olarak sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır.        


İnsan hayatının kutsallığından taviz vermeden, fedakar, sabır ve sevgi ile mesleğini icra eden doktorlarımız ve sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar 2015 yılının sağlıkta şiddetin son bulduğu bir yıl olmasını temenni ederim.    Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.