Recent Comments

HEPİZİN BAŞINDA ÖLÜME YOLCULUK


​(Mazlum ölümler için)
Yunus Emre: Cümle âlem toprak ola, gülme gülme ağla gönül/ Gaflet ile yar olma/ Hırsa aldanıp kalma/. Başka şair: Neylersin ölüm herkesin başında/ Uyudun uyanamadın olacak/ Kim bilir kaç yaşında, Bir musalla taşında ne kadar saltanatın olacak". Kızımız Özgecan Aslanın başına gelen ölümden Allah kimsenin başına vermesin duasını yapıyoruz ama buna benzer ölümlerin devam ettiğini basından öğreniyoruz. Dünya bir cennet, diğer yüzü cehennem. İnsanların en sert sınanacağı yer de dünyadır. Kimin ki, çok kolay, Özgecan Aslan kızımızın ailesi gibiler içinde çok çetin olmaktadır. Güzelliğini fark etmese masum, fark ederse mücrim. İnsanlar yaratılış icabı kendisini göstermek istemez mi?
Erkekler kendilerini istedikleri gibi göstermelerinde bir abeslik yok. Ama kadınlar aynı şeyi yaparsa, başta kendi ailesi ve yakınlarından olmadık kötü sözleri işitirler. Hani kadın erkek eşitti? Bu basit olayda bile eşit olamadılar. toplumun her iki türe karşı bakış açıları değişiktir. Hani Allah gizli bir hazineydi, kendisini göstermek için kâinatı ve canlıları yarattığına inanıyoruz. Niçin kadınlar kendilerini özgürce namusuyla erkeklerin yansıttığı gibi yansıttıklarında namussuzlukları aklımıza geliyor. Kendini göstermeyen oturaklı kızlarında alıcısı olmuyor. İkiyüzlülüğü toplum olarak terk edelim. Kendimizin yanlışlarıyla yüzleşmeliyiz. Toplumda erkekler namuslu olsa, kadınlar da namuslu olur.
Kıyamet gününde bugünkü büyük şehirlerde yaşayıp da süt gibi kalabilen gençlerimiz, hiçbir gölgenin olmayacağı kıyamet gününde arşı alanın gölgesinde gölgeleneceği müjdesini efendimiz bizlere vermiştir. Niçin bu müjde verilen gençlerden birisi olmaya rağbet etmiyoruz? Tarsus'taki öğrencinin başına gelenlerin bizim başımıza gelmeyeceğinden emin miyiz?'
Önceden toplumda kötülük yapanlara müdahale edebiliyordu. Fakat bizim yiğitlerin yaptıkları fedakârlıklar alkışlanacağı yerde, devlet görevlileri tarafından cezalandırılmıştır. karakollarda olmadık sorularla caydırıldılar. Parayla çalışan hiç polis ve jandarma kendisini böyle tehlikeye atarak ölümlü insanlara bulaşmak istemezler. Onlar toplumda gezer, polislerde görmezden gelir, o da kendi geleceğinden korkar. Böyle insanlar tek hücreli odalara konarak maddi yönden güçlerinin kırılması gerekir.
Özgecanın ailesine Allah sabırlar versin. Birisi şöyle demiş:" Ne akla inanıyorum ne ilme, Tevekkül güç isyan vahim" Şimdi bu kızımızın ailesi bu dava da kime güvenecek? Duyuyoruz ki iyi hal indirimi. O adam o iyi halini sucu işlemeden önce gösterecekti. Kahramanlığı cephede göstermek gerekir. Savaşın gerisindeki kahramanlık bir işe yaramaz. Bizim ülkemizde ceza mahkemeleri İstanbul Borsası gibidir. Ceza yasası havaya veya şahsa göre değişir mi? Maalesef bu ülkede her şey konjonktüreldir. Bir adam konuşur, ceza ağırlaşıyor, dolarda fırlıyor.Hâkimlik mesleği Mutlak Hâkim Allah'ın ve peygamberinin mesleğidir. Adalet devletin temelidir. Adalet olmazsa devleti de savunan kalmaz, düşmanlara devlet teslim edilir. Bu nedenle yüreksiz insanlar bu mesleğe talip olmasınlar.
Şimdi o kızın ailesi yerine kendimizi koyalım. Durum korkunç. İşiydin yaptığı gibi kızın diri diri kolunu kesmiş. Vicdanlı insanın buna nasıl dayanır? Olayı düşününce içimizin dayanamadığını biliyorum. Bu kızımıza gelmeden önce de daha korkunç olanlarını bu ülkenin kadınları yaşadılar. Seslerini kimse duymadı. Devlet koruması altındakiler bile öldürüldü. Polis yerine bir fedayı tutsaydı, yaşardı. Devletin iyi koruyamadığı belli oldu. Çünkü görevli polis sorumlu tutulmuyor.
Bu kadar toplumsal infial bu kızımızın için oluştu. Fakat facebookta bazı insafsızların paylaşımından utanç duymamak elde değil. kimi mini etekli miydi? Kim bilir şöyle miydi? Bu kafa yapısı, Edison'un insanlığa yaptığı katkıya kafa yormaz da, cennete girecek mi, girmeyecek Mi? giremez çünkü Müslüman değildir. Girer diyenlere de başka bir sıfat takarlar.
Böylesi insanlardan Yüce dinimizi kurtarmak gerekir. Sanırım seni kimse anlamadı. Fakat sen dünyayı dolu dolu yaşadın. Cesurdun, akıllıydın. Kendine güvenin vardı. Bir erkek gibi güçlü davranıyordun. Bu nedenle kimse seni anlayamadı. Bu dünyadan erken ayrılmanın nedenlerinden biri belki de buydu. Sen kimseye ram olmazdın. Sen genç yaşta, insanlara faydalı olacağın bir çağda vahşice kurban oldun. Bak şair senin gibiler için ne diyor: "Bir mühür gibi bastılar bağrıma seni/ Ağzı ve gözleri genç olan gövden/ Hırçın bir denize dönüşmüştür/ Kur'an Kerim'de "Biz Allah'tan geldik; yine Allah'a döneceğiz" diyenleri ödüllendirmektedir. Şimdi senin yokluğuna ailen ve sevenlerin nasıl alışıp sabredecektir? Sen rahat uyu. mezarında rahat uyu. Nur içinde yat. Ruhun şad olsun.

Cemal Çalışkan 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.