Recent Comments

100. YIL


​Yüz yıl sonra görkemli törenlerle anıldı Çanakkale zaferimiz ve şehitlerimiz. İlçemizde de faaliyetler oldu ama birkaç gün içinde hepsi unutulup gitti. Bu yıl akıllarda kalan, bizim için en önemli olay ise hemşerimiz Başbakanımızın Çanakkale Şehitliğini gezerken, bir anıt mezarın üstünde Bozkırlı bir şehidin adını görüp, eşine bunu göstermesi ve "bizdenmiş, Bozkırlıymış" demesiydi. Bunu gören ulusal basın birkaç kez verip geçti ancak, bizim için çok önemliydi. Sosyal paylaşım sitelerinde bu sahneyi paylaşmayan Bozkır'lı kalmadı sanırım. Çanakkale dağlarında yüzlerce Bozkır'lı şehitten sadece birinin adı okunmuştu başbakan tarafından, hepimizin göğsü kabardı, duygulandık. Hem başbakanın hemşerimiz olması hem de şehidin Bozkır'lı olması omuzlarımızı şöyle bir kabarttı. Sonra ne oldu, tabi ki unutuldu.

Sadık okuyucularım bilirler, Çanakkale'de şehit olmuş 800 e yakın şehidimizin, hiç olmazsa isimlerini Bozkır'ımıza taşıyalım düşüncesiyle bir şehitlik yaptırma girişimimiz olmuştu. Vaz geçmiş değiliz ki Başbakanın Bozkır'lı bir şehidin adını okuması da bu konuda ki haklı düşüncemizi ortaya koymuştur. Bozkır nere Çanakkale nere demeden, Bozkır'dan binlerce kilometre uzakta, adını bile duymadığı görmediği yerde canını vatan savunmasına feda etmiş dedelerimiz, hiç olmazsa isimleriyle Bozkır'da yaşasınlar istiyoruz.

Çanakkale Şehitliğinde, her şehitlik anıtının altında bir Bozkır'lı var, gidenler bilirler Bozkır'lının olmadığı bir bölge, Bozkır'lının olmadığı bir şehitlik yok. Tabii ki onlar bilinenler, bir de ismi bilinmeyenler var… Yüzlerce Bozkır'lı şehidimiz orada yatarken, bizler burada onların adlarının yer alacağı, yad edebileceğimiz bir şehitlik yaptıramayışımızın utancını yaşıyoruz. Gayretlerimiz sürüyor elbette, konuyla ilgili Belediye Başkanımızın çalışmaları olacağını biliyoruz. Geçtiğimiz yıl yer sıkıntısı sebebiyle başlayamadığımız bir projede hazır bekliyor. Topladığımız yardım paraları da Belediyenin emanetinde yatmakta, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olduğumuzdan artık yer sıkıntımız kalmadı gibi geliyor. Ahmet Alkan hocamız muhteşem bir proje çizmişti, o proje de değerlendirilmeyi bekliyor, İnşallah yakın zamanda bir çalışma başlatılır ve Çanakkale dağlarında kalmış dedelerimizin adı Bozkır'ımıza getirilir. 

Bu bir vefa borcudur, gelecek nesillere dedelerimizi unutturmamak için vefamızı göstermek için, bu şehitliğin ilçemize kazandırılması gerekiyor. Herkes Çanakkale'ye gidip dedesinin adını şehitlikte bulamayabilir ancak, Bozkır'ımıza yaptıracağımız bir şehitlikte herkes kolayca dedesinin ismini görüp, duasını edebilir. En çok şehit veren ilçelerden biri olduğumuzu da herkese duyurmuş oluruz. Bu ne bir siyasi meseledir ne de şahsi bir konudur, bu mesele hepimizin meselesidir ve bu konuda çalışan emek veren herkes teşekkürü hak eder. Umarız en kısa zamanda bir şehitliğimiz olur ve dedelerimize Çanakkale'de verdiğimiz söz yerine ulaşır.

Filiz Kılınçel
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.