Recent Comments

51. Kütüphaneler Haftası Bozkır'da Kutlandı


​Bu yıl "Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler" temasıyla kutlanan 51.Kütüphane Haftası kapsamında Bozkır İlçe Halk Kütüphanesi'nde Tören düzenlendi. Kaymakam Mustafa Demir ve Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'ün de katıldığı törende en çok Kitap okuyan yetişkin ve öğrencilere ödül verildi.


Her yıl 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası'nın bu yıl "Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler" temasıyla 51'si tüm yurtta olduğu gibi Bozkır'da da kutlanıyor. 51. Kütüphane Haftası nedeniyle Bozkır İlçe Halk Kütüphanesi tarafından tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Bozkır İlçe Halk Kütüphanesi sorumlu memuru Murat Akman, "Toplam 1.533 kayıtlı üyesi bulunan kütüphanede 949 Çocuk kitabı, 7.969 Yetişkin kitabı olmak üzere toplam 8.918 kitabın mevcut olduğunu ve 30 adette süreli yayının mevcut olduğunu , 2014 yılında kütüphaneden faydalanarak 4.400 çocuk ve 1.130 yetişkinin okumak üzere emanet kitap aldığını belirterek "Kitaplar her zaman en iyi dostumuzdur, teknoloji gelişti ancak teknolojinin ürünleri hiç bir zaman kitapların yerini tutamaz. Kitap okuyucusunu alıp başka diyarlara götürür. Eğitimin temeli kitaplardır " dedi. Törende 51. Kütüphane Haftası nedeniyle kütüpnade en fazla kitap okuyan öğrencilere ve yetişkinlere ödüllerini Kaymakam Koç ve Belediye Başkanı Gün takdim etti.

Bozkır İlçe Halk Kütüphanesinde ziyaretçilere sunulan Bozkırlı yazarların yazdığıkitaplar ve Bozkır ilçesinin nostaljik resmlerinin yer aldığı pano ziyaretçilerin büyük ilğisini çekti.

Konya Ajansı : Yakup Çetin

Haberin Videosu

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.