Recent Comments

Kuz, Bozkır Kütüphanesine Kitap Bağışladı


​Üçpınar'ın eski Belediye Başkanlarından Ziya Kuz, farklı yazarlar ile çeşitli eserlerin yer aldığı kitapları Bozkır Halk Kütüphanesine bağışladı.

İlçemize bağlı Üçpınar'ın Beldeliği kapanmadan önce, 2004-2009 yıllarında Üçpınar Belediye Başkanlığı yapan Ziya Kuz, Bozkır Halk Kütüphanesine çeşitli eserlerin yer aldığı kitapların bağışında bulundu.

Konya merkezde ikamet eden Üçpınar'ın eski Belediye Başkanlarından hemşehrimiz Ziya Kuz, Bozkır Halk Kütüphanesine gelerek Halk Kütüphanesi Murat Akman ile görüştü. Başkan Kuz, Müdür Akman'a hemşehrilerimizin yararlanacağı ve bilgi sahibi olmaları için çeşitli yayınların içerdiği kitapları bağışlamak istediğini belirtti. Kütüphane Müdürü Murat Akman'da Başkan Kuz'un bağış yapacağı kitapları memnuniyetle karşılarken, Başkan Kuz'a bu örnek davranışından dolayı teşekkür etti.

2004-2009 yıllarında Üçpınar Belediye Başkanlığını yapan Ziya Kuz, Bozkır Halk Kütüphanesine bağışladığı kitaplar ise sırasıyla şu isimlerden ve yazarlardan oluşmaktadır: "1-Bozkır olayları ile ilgili Üçpınarlı alim ve müderris Abdullah Fevzi Efendi (TANRIKULU) nun tarihi hatıralarını içeren kitap. 2-Yine Üçpınarlı alim müderris Abdullah Fevzi Efendi'nin Çanakkale Savaşı sırasındaki tuttuğu notlar ve hatıraları içeren kitap. 3-Yine Abdullah Fevzi Efendi'nin (Risale) adı ile ilmi konularda açıklamaları ve fetvaları içerir özellikle şia ve vehhabiliği ilmi kaynaklarla çürüten bir kitap. 4-Bozkırlı 1784-1852 yıllarında yaşamış büyük alim ve mutasavvuflardan Mevlana Halidi Bağdadi Hazretlerinin iç anadoludaki talebesi Muhammet Kudsi Bozkırı (Memiş Efendi) nin hayatını anlatan kaynak kitaplarıyla birlikte Kütüphane Müdürü Murat Akman'a teslim etmiştir.

Bozkır Postası
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.