Recent Comments

"Sen Yeter Ki Oku Projesi" Hayata Geçiyor


​Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve S.S 104 nolu Bozkır ve Köyleri Öğrenci taşıma Servisi motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından yürütülen proje ile kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi amaçlanmakta.

Bozkır ilçesinde ilçeye bağlı mahallelerden taşımalı olarak merkeze taşınan öğrencilerin okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi amaçlıyor.

Bozkır İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ve S.S 104 nolu Bozkır ve Köyleri Öğrenci taşıma Servisi motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından yürütülen proje ile ilçe merkezine öğrenci taşıyan tüm öğrenci servislerinde kitaplıklar oluşturulacak, oluşturulan kitaplıklardan öğrenciler kitapları alarak okuduktan sonra tekrardan servislerine teslim edecek. Her serviste bir tane öğrencinin takibinde olacak olan Servis kitaplıkları ile ilçeye uzaklığı 35-50 km'nin üzerinde olan mahallelerden gelen öğrencilerin yolculuk esnasındaki boş zamanlarında kitap okumaları teşvik edilmiş olacak.

"Ben neredeysem Kitaplarım Orada"  slagonu ile hayata başlayan proje ile öğrencilerin Okullarındaki kitaplardan ve İlçe Kütüphanesinde ki kitaplarından faydalanmalarının yanı sıra ulaşımlarını sağladıkları servislerinde de mobil kütüphaneler hizmetlerinde olacak.

Projenin açılışını Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir ve Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ilçede gerçekleştirilen Kütüphaneler haftası etkinliklerinde gerçekleştirdiler. Servisleri ile evlerine gitmeye hazırlanan öğrencilere okumaları için servislerin arşivlerinde bulunan kitapları teslim ettiler.

Proje kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere de çeşitli ödüller verilerek diğer öğrencilerin proje kapsamında mobil kütüphanelerde kitap okuma oranları artırılacak.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.